Hanze Groep niet in FC Zwolle stadion

De heer Wim Salomons, directeur van de Hanze Groep en de ontwikkelaar van het Stadion, SOZ, en de Onderwijsinstelling Landstede hebben samen besloten hun gezamenlijke activiteiten met betrekking tot de exploitatie van horecaruimten in het Stadion en het naast te bouwen hotel, te beëindigen. De betrokken partijen hebben hun samenwerking inmiddels formeel geëindigd en besloten door middel van dit persbericht een einde te maken aan speculaties met betrekking tot de bouw van het Stadionhotel en de cateringactiviteiten in het Stadion. De beëindiging van de samenwerking heeft in alle rust in minnelijk overleg zijn beslag gekregen.


De heiwerkzaamheden op de plek waar het hotel moet komen

Stadion Ontwikkeling Zwolle (SOZ) en de Hanze Groep waren vanaf 2006 samen met Landstede doende om het hotel bij het Stadion in Zwolle invulling te geven. Het concept omvat de realisatie van een hotel met conferentiefaciliteiten in een sportomgeving, gecombineerd met een leerhotel voor de horecastudenten van Landstede. De Hanze Groep is inmiddels gebleken dat de exploitatie van een hotel niet past bij haar kernactiviteiten en heeft gemeend voor de twee andere partijen de weg vrij te moeten maken door zich terug te trekken. De Hanze Groep heeft ervoor gekozen zich volop te concentreren op cateringactiviteiten in deze regio.

Horeca-activiteiten in het Stadion

Omdat het hotel-concept nauw verbonden is met de horecafaciliteiten in het Stadion hebben partijen besloten ook hier hun samenwerking te beëindigen. Dat betekent dat na het einde van dit voetbalseizoen de cateringactiviteiten worden overgedragen aan een nieuwe partij. Daartoe heeft Hanze bewilligd in de ontbinding van de huurovereenkomst voor de horecaruimten in het Stadioncomplex. Voor het evenementencentrum hadden SOZ en Hanze geen overeenkomst gesloten.  

Nieuwe partner

Nu de Hanze Groep afhaakt zijn gesprekken gaande met een nieuwe partner. Die gesprekken zijn in een vergevorderd stadium. Hierbij blijft het concept van conferentiehotel en leerhotel met Landstede gehandhaafd. Naar verwachting zal over enige weken een nieuwe partij gepresenteerd kunnen worden.  

Bouw van het Stadion

De bouw van het Stadion verloopt volgens de planning van SOZ. Ruim voor de zomer zal het gehele complex, inclusief het hotel, glas- en waterdicht zijn. De afbouw van de eerste commerciële ruimtes start in april 2008. Ruim 80% van de commerciële ruimtes is inmiddels verhuurd.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Zo is voorkomen, dat voor de rechter de vuile was nog verder naar buitenkomt. Die 80% komt uit de dikke duim van Regterschot, want eerder is door mij al aangeven dat hotel/horeca/huidige lege ruimte 50% van het totaal is. Is stadion ook commerciële ruimte?

  Eerst lees je, dat Regterschot Salomons aan zijn contract wil houden en dan dat Salomons bereid is van zijn rechten (tegen betaling door Regterschot) wil afzien. Nu zien ze beiden – geheel belangeloos (ja, ja) van hun rechten af. Is maar hoe je gebakken lucht verkoopt in de pers!


  ⚠️ Meld

 2. “De Hanze Groep is inmiddels gebleken dat de exploitatie van een hotel niet past bij haar kernactiviteiten ” Jaja,…. Daar neem je toch een gwogen besluit over!!
  Dat zit toch in je missie visie van je onderneming!! Blijkbaar heeft salomons geen missie en visie opgesteld van dat vage zaakkie van hem!!!


  ⚠️ Meld

 3. dit slaat echt weer nergens op! Onproffesioneel.. hopen dat de fc nu de catering gaat regelen dan krijgen ze weer wat extra inkomen


  ⚠️ Meld

 4. Daar moest ik ook direct aan denken ‘zwolle’. Ik vraag me af of die constructie uberhaupt nog wel mogelijk is en of FC Zwolle dat organisatorisch wel aan kan.


  ⚠️ Meld

 5. Klopt PEC, maar dat zouden ze juist wel moeten zijn. De catering is een flinke inkomstenbron die de club nu misloopt. Ik las pas op FC Zwolle.org dat FC Groningen bijvoorbeeld jaarlijks 750.000 aan catering omzet. Natuurlijk zitten er daar tweewekelijks 20.000 man op de tribune, maar als je door zelf de catering te organiseren toch 100.000 euro bovenop je begroting kunt plaatsen is daar toch weer een hele leuke voetballer voor te halen.

  Waarom zou het moeilijk te organiseren zijn? Je stelt er 1 FTE voor aan á 25.000 per jaar en tijdens de wedstrijden worden de horeca punten bemand door jongeren die er als bijbaantje werken. Volgens mij kan dat prima uit, ook gezien de belachelijk prijzen die doorgaans in voetbalstadion worden gehanteerd.


  ⚠️ Meld

 6. Teken je een contract, omdat je vindt dat dit wel of niet bij je kernactiviteiten past en je bij je volle verstand bent?

  Zou graag de concept-tekstvoorstellen voor het gezamenlijke persbericht van Landstede, Regterschot en Salomons zien.


  ⚠️ Meld

 7. Is er (een week na dit bericht) al meer bekend over wie WEL in het mooie stadion gaan zitten? Voor welke datum moet alles rond zijn?


  ⚠️ Meld

 8. Hanze Horeca Totaal Groep
  Als oud medewerker van Hanze Totaal Horeca Groep durf ik te beweren dat dhr.W Salemons heel goed weet dat hij weer eens op het randje van de afgrond heeft gebalanceerd. Jammer genoeg gaan vele
  aktiviteiten tenkoste van heel veel medewrkers en leveranciers. Ook zijn relatie met de zakenman dhr. Sjoerd de Witte uit Whije is op zijn minst twijfelachtig te noemen. Ze werken op vele fronten samen, maar hun verstandhouding is heel slecht zeggen ze. (Ik weet meer)
  Ten opzichte van Wim zou ik willen zeggen “wees eens eerlijk” en kijk eens in de spiegel. Geloof je dan zelf van wat je beweert?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.