‘In Zwolle staat een huis’ naar Dominicanenklooster

De fototentoonstelling met de titel ´In Zwolle staat een huis´ is verhuisd naar het claustrum (kloostergang) van het Dominicanenklooster aan de Assendorperstraat 29.

De tentoonstelling is tot 1 maart a.s. gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van de dominicanenkerk op dinsdag t/m vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur. De fototentoonstelling is een cadeau van de gemeente Zwolle aan de bewoners en bezoekers van Zwolle nu de mijlpaal van 50.000ste woningen is bereikt.  

De tentoonstelling laat zien welke ontwikkeling Zwolle heeft doorgemaakt in de loop der jaren, van de periode van voor de oorlog tot heden: de 50.000ste woning.

De fototentoonstelling heeft de titel ´In Zwolle staat een huis´ gekregen naar het lied dat Wim Kan heeft gezongen toen de 1 miljoenste naoorlogse woning in Zwolle in 1962 werd opgeleverd.

De fototentoonstelling is tot stand gekomen met hulp en (financiële) steun van de woningcorporaties, het Concilium (marktpartijenoverleg woningbouw), het Oversticht, het Historische Centrum en het Deltion College.

Artikel delen:

Reageer