Centre for Sports & Education heeft een gouden Schoolkantine Schaal

Centre for Sports & Education heeft een gouden Schoolkantine Schaal

Zwolle – Het Centre for Sports & Education (CSE) heeft een gouden Schoolkantine Schaal 2018 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laten zij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht.

Het CSE heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in hun gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. Daarnaast is er een watertappunt voor de leerlingen. De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen. ‘Gevarieerde voeding sluit goed aan bij het sportaanbod van het CSE’, zegt Carlijn van Eijk, verantwoordelijk voor de communicatie en PR.

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

De Gezonde Schoolkantine
De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine

Artikel delen: