Leerlingen CCC halen €9.674 op voor kansarme kinderen in Afrika

Leerlingen CCC halen €9.674 op voor kansarme kinderen in Afrika

Zwolle- De leerlingen uit klas 1 en 2 van het Carolus Clusius College hebben deze week €9.674 opgehaald tijdens de actiedag van Zip your Lip. Door 24 uur niet te eten, maar alleen water en thee te drinken, kwamen zij in actie voor kinderen in Angola, Lesotho en Zimbabwe die elke dag met honger naar bed gaan.

Het Carolus Clusius College vindt het als wereldschool belangrijk om leerlingen bewust te maken van de wereld om hen heen. De school zet zich dan ook regelmatig in voor het goede doel. Dit jaar doen leerlingen van het CCC mee aan de landelijke Zip your Lip actie.

De leerlingen van het CCC hebben zich in de afgelopen weken goed voorbereid op de actiedag. Zo namen zij deel aan een Xperiencetour waar zij, tijdens verhalen van ambassadeurs en door filmpjes en opdrachten, kennismaakten met de gevolgen van hongersnood in Afrika. Daarnaast hebben zij zich voor de actiedag laten sponsoren door familie en vrienden. Afgelopen week vond de actiedag plaats. Het was een succesvolle 24-uurs actie, die de leerlingen goed vol wisten te houden en waarbij een mooi bedrag werd opgehaald. Met de opbrengst van de actiedag hebben de leerlingen zelfs een landelijke 3e plek behaald.

Zip your Lip is de jongerenactie van Worldvision en brengt al meer dan 25 jaar jongeren in beweging voor kinderen in nood. De opbrengst van de actiedag gaat dit jaar naar kinderen in Angola, Lesotho en Zimbabwe. De hulp in, onder andere, deze Afrikaanse landen is hard nodig. In grote delen van Afrika heeft het al maanden niet of nauwelijks geregend, waardoor oogsten zijn mislukt er te weinig eten is. Daardoor gaan kinderen elke dag met honger naar bed en worden zij ziek. Met de landelijke opbrengst van Zip your Lip kan de organisatie 10.000 kinderen helpen in deze landen.

Artikel delen: