Windesheim gastheer van People’s Business

Windesheim was 30 januari the place to be voor ondernemend Zwolle en omgeving. Met trots kijkt de hogeschool terug op het gastheerschap van People’s Business, hét netwerkevenement voor de regio Zwolle. Hoofdspreker Hans Wiegel, die een inspirerende presentatie gaf met als thema ‘Niet kakelen, maar eieren leggen’ was de grote publiekstrekker.

Zwolle heeft zich de laatste jaren ontpopt als de snelst groeiende zakenstad van Noordoost Nederland. Op het jaarlijkse evenement People’s Business kunnen ondernemers ervaren welke dynamiek en nieuwe ontwikkelingen er spelen in hun eigen regio. Door het bijwonen van presentaties en workshops, maar bovenal door elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen, konden bezoekers zelf ontdekken welk potentieel ondernemend Zwolle en omgeving in zich heeft.

De relatie met organisaties uit de regio is ook voor Windesheim van groot belang. Het streven van de hogeschool is om naast onderwijsinstelling ook een kennisinstelling te zijn voor onderzoek en maatschappelijke dienstverlening. Een nauwe samenwerking met organisaties en bedrijfsleven in de regio staat dan ook hoog in het vaandel. Samenwerking vindt momenteel bijvoorbeeld al plaats in Kennispoort Zwolle, lectoraten, samenwerkingsverbanden en bij het ontwikkelen van opleidingsprogramma’s.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Deze vorm van samenwerking kan ik nog als zinvol zien. Maar tegenwoordig is het overal “netwerken”, voor en “netwerken” na. Speciale netwerkbijeenkomsten worden georganiseerd. Ken iemand die er LES over geeft, zal maar niet zeggen waar. Vroeger was “netwerken” nog een vies woord. En werd het geassocieerd met slijmen en “een bruine arm halen”. Maar sinds we tegenwoordig koste wat kost, al is het over de ruggen van een ander, overambitieus moeten zijn en carriere moeten maken tot in het oneindige; is het “trendy”.
    Geld, macht en status is zo belangrijk geworden/gemaakt!
    Volgens mij gejat van The States. Die hoe ongelooflijk ook, voorgenoemde elementen voornamelijk op de bijbel stoelen.
    Juist die mensen zouden beter moeten weten, volgens mij.

Reageer