WVF verliest stadsderby tegen Be Quick’28

WVF verliest stadsderby tegen Be Quick’28

Zwolle – Zaterdag stond de 4e en laatste stadsderby voor WVF tegen Be Quick’28 op het programma op sportpark de Weide Steen. In de drie eerdere edities, tegen SVI 2 keer en Be Quick’28, stapte WVF als winnaar van het veld. Vandaag stond het met lege handen en moest het toezien dat Be Quick volkomen verdiend met de volle buit huiswaarts keerde. Door deze nederlaag moet de ploeg van trainer Herbert Visscher naar beneden kijken op de ranglijst en moet het nog de nodige punten vergaren om zich veilig te spelen.

Toch leek er voor de thuisclub geen vuiltje aan de lucht vanmiddag, want het kwam al in de eerste minuut op voorsprong. Willem Bel stuurde Lars Mellema diep, Zag zijn tegenstander Mehrabi mistasten en scoorde alleen voor doelman Malanda beheerst de openingstreffer 1-0. Niet veel later kwam WVF goed weg toen Aarten na een goede pass van Duiker de paal raakte. Hierna was het wederom Lars Mellema die een kans voor de thuisclub kreeg, maar ditmaal werd gestuit door de goed uit zijn doel komende Malanda. Binnen het kwartier kwam Be quick’28 op gelijke hoogte na een voorzet van Aarten was het Winkeler die met een schitterend doelpunt de gelijkmaker produceerde. Twee doelpunten binnen het kwartier en aantrekkelijk voetbal, dat beloofde nog wat deze middag. Maar helaas zakte het spelpeil na dit eerste kwartier en werd het zoals vaker in een derby slordig aan beide kanten en was er van goed voetbal aan beide kanten geen sprake en viel er voor de toeschouwers weinig te genieten. Lars Mellema werd nog een keer onterecht teruggefloten voor buitenspel en Be Quick ’28 kreeg op slag van rust nog een goede kans via Aarten, maar deze had teveel tijd nodig om deze te verzilveren.

In de tweede helft kwam de thuisclub goed uit de kleedkamer en had het gelijk weer op voorsprong kunnen komen, maar Hessel Berends zag zijn schot na een prima dieptepass van Jabir Mazouz, knap gekeerd door Malanda. Het spelpeil werd er niet beter op aan beide kanten al had Be quick’28 wel een veldoverwicht en was het voor WVF meer tegenhouden. Beide teams leden veelvuldig balverlies en creëerden weinig kansen. Winkeler kreeg nog wel een goede mogelijkheid voor de gasten, maar nadat hij in eerste instantie de bal niet goed aannam lag in tweede instantie Mike te Wiele in de weg. In de tegenaanval haalde Niek Mulder uit, maar doelman Malanda redde knap. Zo leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen, tot de laatste minuut. Na wederom slordig balverlies aan WVF kant was Aarten alert, omspeelde zo’n beetje de hele verdediging van WVF inclusief de uitkomende Mike te Wiele en schoof de bal beheerst in het WVF doel en daarmee de Stadsderby in het voordeel van Be quick’28 besliste 1-2. Door deze nederlaag moet WVF naar beneden kijken en zal de ploeg in de komende weken punten moeten pakken om niet in de problemen te komen. Lichtpuntje aan de kant van de thuisclub was het optreden van junior Bas koenen. Bas speelde een prima wedstrijd en werd aan de kant van de thuisclub terecht uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Een talent uit de eigen jeugdopleiding, wat dat betreft zit het wel goed met de toekomst van WVF.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. “Een talent uit de eigen jeugdopleiding, wat dat betreft zit het wel goed met de toekomst van WVF.”

    We zijn 3 jaar verder en de club is inmiddels hekkensluiter…. welke mongool deed bovenstaande voorspelling?


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.