Geen kosten meer bij inschrijven De Woningzoeker

Er worden geen administratie- en bemiddelingskosten meer gevraagd aan (nieuwe) huurders die zich inschrijven bij De Woningzoeker*. Openbaar Belang, deltaWonen en Woningstichting SWZ hebben besloten deze maatregel vanaf februari 2008 door te voeren. Uitzondering op de nieuwe regel is de woningzoekende die een urgentie wil aanvragen. Voor deze groep blijven de bemiddelingskosten gehandhaafd. De administratiekosten komen wel te vervallen. Krijgt de aanvrager urgentie en wordt daarmee bemiddeld, ontvangt hij/zij het bedrag terug. 
 
Deze maatregel kan vooral beschouwd worden als een tegemoetkoming aan (toekomstige) huurders met een smallere beurs. De bemiddelingskosten lagen op  EUR  45,-. De administratiekosten waren bij de drie corporaties verschillend, gemiddeld kwam het op  EUR  22,50.

 * De Woningzoeker is de naam voor het woonruimteverdelingssysteem van de drie Zwolse woningcorporaties deltaWonen, Openbaar Belang en SWZ. De woningen worden aangeboden via het zogenaamde “aanbodmodel”. Iedereen die belangstelling voor een woning heeft en voldoet aan bepaalde voorwaarden kan reageren.

Artikel delen:

Reageer