Zwols acroduo op weg naar het WK Acrogym - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Zwols acroduo op weg naar het WK Acrogym

Zwolle – Emma Heitbrink (15 jaar) uit Zwolle en Sanne van Dalfsen (11 jaar) uit Genemuiden zijn, samen met hun coach Margaretha Plantenga, zojuist vertrokken naar Antwerpen om deel te nemen aan de 10th World Age Group Competition Acrobatic Gymnastics, het WK Jeugd voor Acrobatische Gymnastiek.

Het toernooi wordt gehouden van 4 t/m 10 april 2018 in de Lotto Arena in Antwerpen. Vanuit Nederland mogen 2 jeugd duo’s Nederland gaan vertegenwoordigen. Op 1 april verzamelt de Nederlandse delegatie zich in Antwerpen. De maandag en dinsdag zullen voor dit team in het teken staan van trainingen. Op woensdag 4 april en donderdag 5 april zullen zij voor Nederland op de vloer uitkomen. Op woensdag staat de balansoefening op het programma en op donderdag de tempo oefening.

Beide trainen al enige jaren bij Sportacrobatiek Zwolle en hebben in verschillende team samenstellingen al deelgenomen aan grote (inter)nationale toernooien. Sanne heeft in 2017 deelgenomen aan het EK in Polen en is Nederlands Kampioen geworden. Emma heeft een aantal keren deelgenomen aan het NK. Sinds oktober 2017 vormen zij samen een duo.

Afgelopen december heeft dit duo, wat uitkomt in de categorie damespaar 11-16, zich gekwalificeerd voor het WK. Tijdens de landelijke kwalificatie wedstrijden hebben zij het hoge en het lage WK limiet weten te bemachtigen.
Op https://instagram.com/acroduo_emma_sanne zijn ze te volgen.

Artikel delen: