45-jarige Zwollenaar vast voor bedreiging met vuurwapen - Foto: Pim Haarsma
Foto: Pim Haarsma

45-jarige Zwollenaar vast voor bedreiging met vuurwapen

Zwolle – De politie in Rheden heeft op zaterdagavons drie personen aangehouden. Onder hen is een 45-jarige Zwollenaar die wordt verdacht van eapenbezit. De aanhouding vond plaats rond 21.00 uur bij een woning aan de Arnhemsweg vanwege een melding van mishandeling en bedreiging met een vuurwapen.

Na de melding zijn meerdere politieagenten naar de woning gegaan. Een mogelijk dronken ex had een dreigement geuit naar een jeugdige bewoonster en haar vriend.

Bij de woning hadden de agenten zicht op de achterzijde van het pand. Waar niet veel later een auto met drie personen aangereden kwam. De inzittenden, twee vrouwen en een man, gingen hierop de woning binnen.

Niet veel later kwam er een 33-jarige man uit Rheden met een voorwerp in zijn hand naar buiten en liep hiermee op de agenten af. Het voorwerp bleek een mes te zijn, waarop de man via veiligheidprocedure is aangehouden en naar het politiebureau is gebracht.

De agenten zijn hierop de woning ingegaan waar de 45-jarige man uit Zwolle en een 23-jarige vrouw uit Rheden zich bevonden. De Zwollenaar is aangehouden wegens mogelijk wapenbezit. De vrouw, bewoonster van de woning, werd gerresteerd toen zij de agenten belemmerde bij de aanhouding van de man.

Het wapen waarvan melding was gemaakt is op dat moment niet aangetroffen. Vandaag wordt het onderzoek voortgezet.

Artikel delen: