VV Berkum
VV Berkum

Berkum naar bedreigd HZVV

Zwolle – Berkum speelt zaterdag bij HZVV in Hoogeveen, dat in de gevarenzone van de Hoofdklasse B zit en snakt naar punten. De Zwollenaren willen zich daar echter revancheren voor de mindere resultaten van de laatste tijd én voor de zure 0-1 nederlaag die Berkum eerder dit seizoen in eigen huis tegen HZVV leed.

“Dat verlies toen was pijnlijk en redelijk onnodig,” weet Berkum-captain Marc van der Meulen maar al te goed. “We hebben dus wat goed te maken. Ik verwacht een tegenstander die volle bak en met het mes tussen de tanden speelt, maar vorige week hebben we tegen Staphorst al laten zien dat we er écht voor kunnen knokken.”

Lage middenmoot
Het gaat HZVV dit seizoen niet gemakkelijk af. Nadat de ploeg van trainer Gert van Duinen in de eerste en tweede periode in de lage middenmoot acteerde gaat het de laatste tijd erg stroef, want in de laatste vijf duels werd er slechts één punt geoogst. Dat gebeurde afgelopen zaterdag toen er met 1-1 gelijk werd gespeeld bij DFS. Door een blunder van de DFS-keeper kwam HZVV via Marlon Lichtenberg al na enkele minuten op 0-1, maar nog vóór rust poetste de thuisclub dat weg. In de slotfase kwam HZVV een paar keer goed weg, onder meer toen een bal bij hen op de paal vloog en een inzet met het nodige geluk van de lijn werd gekopt.

De remise werd echter binnen gesleept, maar omdat diverse concurrenten ook punten pakten schoot HZVV daar niet heel veel mee op. De Drenten staan nog steeds op een 13e plaats en die positie betekent aan het eind van de rit dat er nacompetitie moet worden gespeeld om het verblijf in de Hoofdklasse te verlengen. Bovendien hebben alle drie achtervolgers minder wedstrijden gespeeld, dus HZVV is nog lang niet uit de zorgen.

Punten laten liggen
Berkum heeft, na een fantastische start, vooral de laatste weken veel punten laten liggen. Na twee keer verlies en één remise ging de ploeg van trainer Arno Hoekstra vorige week met 1-0 onderuit bij het fanatiek strijdende Staphorst. Berkum hield daar een uur goed stand, maar ging toen met de nodige pech alsnog de bietenbrug op. Een op het slechte veld opstuiterende bal werd finaal gemist in de Zwolse defensie, waarna de thuisclub toesloeg. Berkum drong daarna aan en werd ook gevaarlijker, maar kon de schade niet meer repareren en bleef met lege handen achter. “We zitten in een mindere periode, maar daar kun je ook maar zo weer uit komen. Dat hebben we dit seizoen al eerder laten zien,” relativeert Marc van der Meulen.

Berkum staat ondanks het verlies in Staphorst nog steeds op een vierde plaats. De kansen op de hoofdprijs lijken echter steeds verder uit zicht te verdwijnen, waarbij de ploeg ook afhankelijk is geworden van misstappen bij de concurrentie. Om bij te blijven kan Berkum zich nu dus geen verder puntenverlies meer permitteren.

De wedstrijd HZVV-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Menno Kloet uit Rotterdam, die op het Bentinckspark aan de Sportveldenweg in Hoogeveen om 15.00 uur af zal laten trappen.

Artikel delen: