Opnieuw speler FC Zwolle naar Groningen

Anco Jansen vertrekt per direct naar FC Groningen. Hij zal daar de rest van het seizoen 2007-2008 op huurbasis gaan spelen. Het contract van Anco Jansen bij FC Zwolle loopt aan het eind van dit seizoen af.

De geboren Zwollenaar heeft de jeugd bij FC Zwolle doorlopen en maakte in het seizoen 2005/2006 zijn debuut in het eerste elftal. Anco is in zijn carrière bij FC Zwolle 39 keer voor het eerste elftal van de club uitgekomen en heeft daarin twee keer gescoord. De 18-jarige middenvelder had al eerder dit seizoen te horen gekregen dat hij uit mocht kijken naar een nieuwe club. Eerder deze week vertrok Danny Holla van Zwolle naar Groningen.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Anco…..

  Ik wens je heel veel plezier en suc6…

  Ik hoop dat je daar veel leert en dat je een grote wordt..
  Talent heb je meer dan voldoend…
  Dit moet er nu alleen nog even uitgehaalt worden.
  met goede begeleiding en steun ga je dat redden….


  ⚠️ Meld

 2. @Dick

  1. Hij kwam bij FC Zwolle niet meer aan spelen toe, omdat hij teveel spelers voor zich had op het middenveld: Jongsma, (toen nog Holla inmiddels Garritsen), Boerrigter, Reijnen, Bakker, Vd Haar, Van Polen, Leonardo etc.
  2. Het geduld van de technische staf is op met hem.

  Geen gemis voor FC Zwolle want die jongen zal het niet redden in het betaald voetbal door zijn mentaliteit.


  ⚠️ Meld

 3. Oh wat eerlijk ElRey, toch had hij nog wel wat fans zo te lezen en was Groningen blijkbaar ook van het gecharmeerd. Tja, meningen verschillen he. Hij heeft idd een aardig rijtje namen voor zich.


  ⚠️ Meld

 4. Zijn mentaliteit schijnt het grote probleem te zijn geweest, Everse kon daardoor niet met hem werken. Al moet ik zeggen dat het wel een zwakte van Zwolle is dat je één van je grootste talenten wegstuurd vanwege zijn slechte mentaliteit. Ik weet zeker dat je jonge spelers mits je ze juist begeleidt wel een goede mentaliteit kan aanleren.

  Ik ben er van overtuigd dat FC Groningen wel raad weet hoe te handelen met Anco en dat hij zich daar op korte termijn zal gaan ontwikkelen.


  ⚠️ Meld

 5. @Peter: helemaal mee eens. Een hele goede trainer weet ook de mentale snaar te raken. Dat ze dat daar kunnen, zullen ze idd bij Groningen wel op gokken.


  ⚠️ Meld

 6. Jan Everse doet goede dingen bij Zwolle. Daarover geen twijfel. Maar Jan is ook iemand die behoorlijk recht voor z’n raap is, misschien zelfs wel “hard” is. Voor veel voetballers wellicht een juiste benadering, voor Anco waarschijnlijk niet. Ik heb de indruk dat ze bij Groningen anders met mensen omgaan. Misschien dat het talent dan wel tot bloei komt. Ik hoop het voor hem. Succes.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.