Walking Football Zwolle : Trapt u een balletje mee?

Walking Football Zwolle : Trapt u een balletje mee?

Zwolle – Voor iedereen is beweging belangrijk. Vooral als u een dagje ouder wordt. Teamsport is heel leuk maar vaak lastig voor ouderen. De kans op blessures is dan groter. Toch kriebelt het bij veel ouderen nog wel. Zij zouden graag nog competitief en in teamverband bezig willen zijn. En het is vooral heel gezellig om in teamverband te sporten.

Walking Football is een vorm van voetbal waarbij niet gerend mag worden. Voor ouderen met een fysieke beperking is dit een ideale manier om toch te kunnen (blijven) voetballen.

Walking Football wordt gespeeld op een veld van 40 bij 25 meter. Er wordt in teamverband tegen een ander team gespeeld  Er is geen keeper. U mag dus niet rennen en de bal mag niet hoger komen dan op heuphoogte. Deze regels verminderen de kans op blessures bij de deelnemers. Niet alleen het spel is belangrijk bij Walking Football, maar ook het samenzijn en het onderhouden van sociale contacten, bijvoorbeeld na afloop in het clubhuis van de vereniging.

PEC Zwolle United en ouderenorganistie WijZ slaan de handen ineen en organiseren Walking Footbaall in Zwolle. Er is een wekelijkse training op sportcampus de Pelikaan onder leiding van een sportinstructeur. Niet onbelangrijk: ook vrouwen kunnen meedoen. Nog nooit gevoetbald? Geen probleem. U bent welkom om mee te doen. U hoeft geen spelregels te kennen. Er wordt op kunstgras gespeeld in een overdekte hal en voetbalschoenen zijn niet nodig. Sportschoenen voldoen.

Er wordt Iedere woensdagmiddag van 14.30-15.30 uur gespeeld. Locatie Sportcampus de Pelikaan,  Haersterveerweg 2 te Zwolle. Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Martijn Walgien, Sport Welzijn en leefstijl medewerker & Buurtsportcoach. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar m.walgien@wijz.nu of te bellen op 038- 8 515 788.

 

 

 

Video 1
Video: Walking Football Zwolle | Trapt u een balletje mee? door Arjan Mazee
Artikel delen: