Voorbeschouwing Roda JC Kerkrade – PEC Zwolle

Voorbeschouwing Roda JC Kerkrade – PEC Zwolle

Zwolle – Kerkrade is zaterdagavond het eindpunt voor de spelersbus van PEC Zwolle. In Limburg gaat PEC Zwolle op zoek naar de eerste uitzege van het jaar. Dat doet het met een goed geval, nadat vorige week na een lange periode zonder winstpartijen, weer eens gewonnen werd van Sparta Rotterdam.

Met Roda JC Kerkrade treffen de Zwollenaren een ploeg dat in hetzelfde schuitje bivakkeert als de Spangenaren; vechtend tegen het degradatiespook. De Koempels, die enkele seizoenen terug zowaar even afgedaald waren naar de Jupiler League, weten sinds de promotie niet beter dan dat er jaar in jaar uit weer geknokt moet worden voor lijfsbehoud. Het is dit jaar niet anders, al ziet de wereld er na de verrassende 0-3 overwinning op het tandeloze Vitesse er ineens stukken rooskleuriger uit. Spits Dani Schahin had met alweer zijn vierde kopgoal – geen enkele Eredivisie-speler wist dit seizoen vaker met het hoofd te scoren – een groot aandeel in de vette driepunter.

Puntenverlies in Kerkrade kan PEC Zwolle zich niet veroorloven. Wat dat betreft zijn er wel wat paralellen te trekken met vorig seizoen, toen de Blauwvingers ook aan het eind van de competitie in het Parkstad Limburg Stadion speelden. Ook toen was Roda JC Kerkrade bezig met het doel lijfsbehoud, waar PEC Zwolle op twee fronten streed. Winst betekende een serieuze en tevens laatste kans op play-offs voor Europees voetbal en verlies zou betekenen dat de definitieve handhaving nog op zich zou laten wachten. De 2-1 nederlaag bleek een hele dure, waardoor handhaving pas laat bewerkstelligd werd. Waar voor degradatiezorgen dit seizoen geen vrees bestaat, zijn de punten voor het toetje van het seizoen zeer welkom. Overigens had PEC Zwolle na weken van tegenslag afgelopen weekend niet te klagen. Waar het zelf won, liep de concurrentie schade op waardoor de zesde plaats weer is ingenomen.

Wist je dat….
PEC Zwolle de afgelopen vijf edities in Kerkrade vier verschillende doelmannen op doel had staan, maar Diederik Boer nog nooit? Kevin Begois (2), Leon ter Wielen, Danny Wintjens en Mickey van der Hart verdedigden de afgelopen jaren het Zwolse doel in Kerkrade. Begois wist tweemaal het doel schoon te houden, ook Wintjens hield de nul in een bekerduel van 120 minuten. Ter Wielen werd eenmaal geklopt en Van der Hart twee keer. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen: