SciSports en PEC Zwolle starten samenwerking

SciSports en PEC Zwolle starten samenwerking

Zwolle – PEC Zwolle sluit een samenwerking voor drie seizoenen met SciSports. Het doel van deze samenwerking is het scoutingsteam verder te ondersteunen met data inzichten. De huidige nummer zes van de Eredivisie profiteert daarbij optimaal van de mogelijkheden die data kunnen bieden.

Om het maximale uit de scoutingsafdeling te halen heeft PEC Zwolle ervoor gekozen om langdurig te gaan samenwerken met data-intelligentie bedrijf SciSports. PEC Zwolle zal toegang krijgen tot het online platform SciSports Insight en de rapportages van SciSports’ Datascouts. Met SciSports Insight krijgt de club een compleet, objectief en statistisch onderbouwd inzicht van meer dan 90.000 actieve spelers wereldwijd. Met slimme zoekfilters, alerts en de spelersvergelijkingsfunctie ondersteunt SciSports Insight de club in de eerste fase van het scoutingsproces. Daarnaast krijgt PEC Zwolle de beschikking over een datascout die gevraagd en ongevraagd de technische staf, scoutingsafdeling en de directie met data-intelligentie voorziet van continu inzicht in spelers, teams en andere ontwikkelingen. De integratie van data-intelligentie in het scoutingsproces is kenmerkend voor de groeiambities van de club.

Gerard Nijkamp, technisch directeur PEC Zwolle: ,,De samenwerking met SciSports is een waardevolle aanvulling op ons scoutingsapparaat. Via dit systeem krijgen wij de beschikking over nagenoeg oneindig veel statistieken van spelers over de gehele wereld. Deze informatie kan ons scoutingsteam ondersteunen bij het maken van de juiste beslissing over een speler. Het doet ons dan ook goed, dat we de komende drie jaar van deze gegevens gebruikmaken.”

Giels Brouwer, CEO van SciSports: ,,De samenwerking met een ambitieuze club als PEC Zwolle is wederom prachtig nieuws voor SciSports. Ik heb er alle vertrouwen in dat beide organisaties de samenwerking succesvol zullen invullen en dat we ook PEC Zwolle kunnen voorzien van toepasbare en voor hun interessante data.”

SciSports Insight
SciSports’ online platform ‘Insight’ maakt het mogelijk om direct toegang te verkrijgen tot informatie van meer dan 90,000 actieve spelers, 244 competities en 3,698 clubs in slechts enkele clicks. Elke speler in het platform heeft zijn eigen huidige, potentiele en historische waarde voor zijn invloed op het teamresultaat. Met de beschikbaarheid van makkelijke zoekfilters en -functies is het platform de ideale partner voor de scoutingsafdeling om op een effectieve en efficiënte manier te kunnen opereren.

De zogenoemde Datascouts zijn de perfecte tussenpersoon tussen de clubs en SciSports’ kennis, software en algoritmes. Deze specialisten weten complexiteit om te zetten naar begrijpelijke voetbaltaal. Door de samenwerking verzekert PEC Zwolle zich van gedetailleerde custom-made Datascouting rapporten over spelers, competities, landen en clubs. Deze rapporten variëren van een eigen teamanalyse tot aan een achtergrondonderzoek van het voornaamste transfertarget.

SciSports is een van de snelst groeiende sports analytics bedrijven ter wereld en toonaangevend op het gebied van data intelligentie leveren aan professionele voetbalorganisaties. De Europese Unie benoemde SciSports tot ‘European Unicorn’ en de HYPE Foundation riep het bedrijf in 2017 uit tot meest innovatieve bedrijf in de voetbalwereld.

SciSports creëerde een index (SciSkill Index) om de kwaliteit en potentie van meer dan 200.000 voetbalspelers ter wereld te bepalen. De index is gevalideerd en verslaat de bookmakers met een gemiddelde ROI van 9,4%. Het online platform Insight geeft op een efficiënte en overzichtelijke manier alle beschikbare spelers voor qua niveau of potentie weer. Met zowel makkelijke hulp-functies als selectie- en vergelijkingstools ben je in staat up-to-date te blijven over alle professionele voetbalspelers in de wereld met speciale aandacht voor de spelers die voldoen aan specifieke criteria. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen: