Zangers gezocht voor mannenkoor ‘De Wilde Deerne’ - Foto: Erik Franssen
Foto: Erik Franssen

Zangers gezocht voor mannenkoor ‘De Wilde Deerne’

Zwolle – De Zwolse Stadsproductie roept iedere man (16+) die van zingen houdt op om mee te zingen in het mannenkoor dat eenmalig wordt samengesteld voor het muziektheaterspektakel De Wilde Deerne. In totaal bestaat het mannenkoor straks uit 100 mannen, waarvan er steeds 50 meespelen per voorstelling. De uitvoering vindt plaats van 11 mei tot en met 3 juni in de IJsselhallen.

Professionele begeleiding
De mannen staan er niet alleen voor. Paul Maaswinkel en regisseur Jolmer Versteeg begeleiden het koor. Paul is dirigent en Jolmer regisseur van het bestaande a capella mannenkoor Koorbazen uit Zwolle. Samen met een afvaardiging van 25 Koorbazen gaan de deelnemers, van het nieuw te vormen mannenkoor, repeteren en zingen in de voorstelling. Gedurende een korte repetitieperiode wordt gewerkt aan twee nummers. Teksten worden niet van blad gelezen maar uit het hoofd geleerd om samen met de acteurs en de live band het verhaal van De Wilde Deerne te vertellen aan het publiek. De muziek hiervoor wordt geschreven door Dries Bijlsma en Rob Peters (o.a. producent van Typhoon en Bløf), met tekst van Ko van den Bosch (regisseur De Wilde Deerne).

Aanmelden
Deelname is geheel kosteloos. Deelnemers zingen in minimaal 10 voorstellingen, zo is deelname, naast werk, gezin en hobby’s, voor iedereen mogelijk.

Aanmelden kan tot en met maandag 16 april 2018 via de website van De Wilde Deerne: http://dewildedeerne.nl/mannenkoor

 

Artikel delen: