KOORBAZEN Concerten in Zwolse Fabriekshal – Deli XL. - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

KOORBAZEN Concerten in Zwolse Fabriekshal – Deli XL.

Zwolle – KOORBAZEN; het 50 koppige a capella mannenkoor uit Zwolle geeft 14, 15, 21, 22 april vier concerten in een leegstaande fabriekshal aan de Boerendanserdijk 47- voormalig Deli XL. Met een niet voor de hand liggend repertoire/ muziekstijlen van klassiek, rock, pop, en hiphop, beatbox en body percussion is Koorbazen een nieuw golf in de (muziek) wereld. Niet zomaar een concert maar een totaalbelevenis voor het publiek!

Ze zijn haast niet te missen. 50 mannen, gekleed in zwarte shirts, leren jacks, hoodies en jeans. Nog amper twee jaar oud en dit koor wordt opgemerkt door diverse programmeurs en het publiek vanwege hun uitzonderlijke muzikale genre, krachtige en ook persoonlijke performance en samenwerkingen. Het repertoire, favoriete nummers aangedragen door de 50 zangers, loopt uiteen van intiem tot explosief. Koorbazen zorgt voor een totaalbelevenis en bewijst dat mannenkoren zeker niet stoffig en saai hoeven zijn.

Koorbazen staat o.l.v. Paul Maaswinkel (dirigent en arrangeur) Jolmer Versteeg (regie).
Afgelopen weken is met rapper Rico (o.a. Opgezwolle) gewerkt aan het schrijven van rap-teksten. Waarbij de personelijke verhalen en gebeurtenissen van de mannen gedeeld worden en in de nummers verwerkt zijn. Met eigen gecomponeerde versies van bestaande nummers waaronder ‘Smells like teen Spirit’ (Nirvana), De Stad Amsterdam (Jacques Brel), Exit Music (Radiohead) brengt Koorbazen een nieuw geluid en stijl in de bestaande korenwereld. Het totale programma houden ze nog geheim.

Vier concerten op 14, 15, 21 en 22 april in een leegstaande fabriekshal: voormalig Deli XL Hal.
Geen voor de hand liggende kant-en-klare concertlocatie. De Koorbazen gaan juist op zoek naar unieke rauwe plekken in de stad om deze geheel naar hun hand te kunnen zetten.
De locatie is beschikbaar gesteld Gerrit Janssen (Janssen Vastgoed ) nadat Koorbazen drie weken voor het concert helaas de eerder gekozen locatie moesten verlaten.
‘Deze man heeft het concert gered! Heel bijzonder hoe deze man voor Koorbazen in de bres gesprongen is. We zaten echt met onze handen in het haar.’ vertelt Ilona Kevelham (producent van Koorbazen)

Koorbazen was o.a. te zien op Nieuwjaarsconcert 2018, Regio Congres, Zwolle Unlimited en het Grootste Kennisfestival van Nederland waar zij op 14 juni wederom op het hoofdpodium zullen staan.

Concertdata: 14, 15, 21 en 22 april 2018
Locatie: Boerendanserdijk 47 te Zwolle.
Kaarten zijn te koop via www.koorbazen.nl

Artikel delen: