Leerlingen de Ambelt fietsen voor Kika

Leerlingen de Ambelt fietsen voor Kika

Zwolle – Leerlingen van de Ambelt in Zwolle gaan opnieuw fietsen voor Kika, de Stichting Kinderen Kankervrij. Zij hebben zelf voor dit goede doel gekozen omdat het hen na aan het hart ligt. In juni beklimmen zij voor de vijfde keer samen met docenten en begeleiders de Alpe d’Huez. Gisterenavond vond op het Hengeveld College de officiële aftrap plaats van dit jaarlijks terugkerend evenement met een avond voor ouders, leerlingen, sponsors en begeleiders.

Het vertrek naar de Alpe d’Huez staat gepland op maandag 11 juni, de daadwerkelijke beklimming vindt op 14 juni plaats. Er doen 32 leerlingen mee die worden begeleid door docenten en vrijwilligers. De leerlingen wacht vanaf nu een aantal pittige trainingen. Daarnaast wordt van hen verwacht dat zij met persoonlijke sponsoring een bedrag voor het goede doel opbrengen. Vorig jaar haalden de leerlingen een bedrag van € 5361,75 euro op voor Kika.

Om mee te mogen gaan naar Frankrijk hebben de leerlingen een sollicitatiebrief met hun motivatie moeten schrijven en hun inzet op de trainingen moeten tonen. Voor hen ligt de opbrengst vooral op het persoonlijk vlak. Docent Dimitri Thijssing: “Dit is een ervaring om nooit meer te vergeten. Door het volgen van de intensieve trainingen en uiteindelijk het beklimmen van Alpe d’Huez denken wij dat leerlingen positiever en met meer zelfvertrouwen naar zichzelf gaan kijken.”

Het project draait op de inzet van de leraren, begeleider en leerlingen én donateurs. Dankzij de ondersteuning van Vrienden van de Ambelt, DHL, Voskamp Groep, De Belgische Keizer, Profile fietsspecialist Gait Rigter, Fitland en Medac BHV en Trainingen is het mogelijk om de beklimming te ondernemen. Ook oud-voorzitter van de Ambelt Frits Prins ondersteunt de reis vanuit zijn fonds Innovatieve Projecten dat werd opgericht bij zijn pensionering.

Artikel delen: