VV Berkum
VV Berkum

Berkum uit beker gemept door DFS

Zwolle – Berkum heeft in de kwartfinale van de Districtsbeker Oost vrijwel kansloos met 4-1 verloren bij DFS Opheusden. De Zwollenaren lieten zich in alle linies aftroeven door een feller en gretiger DFS, dat aan één helft in feite al genoeg had. “Als je zó aan een wedstrijd begint en zó de doelpunten weggeeft ben je gezien. De tegenstander kan dan achterover gaan leunen,” constateerde de teleurgestelde Berkum-trainer Arno Hoekstra.

De wedstrijd was nog maar enkele minuten oud toen DFS de eerste dreun uitdeelde. Na een fraaie diagonale pass van linksback Marijn de Kler bereikte Rutger Worm de helemaal vrij staande Thijs Hendriks, die geen enkele moeite had om de 1-0 binnen te tikken. Berkum bleef kwetsbaar ogen maar kwam na 20 minuten toch op gelijke hoogte. Mark Bloemendaal stuurde met een fraaie steekbal door het centrum Youp Kok op weg naar het DFS-doel en de Berkum-spits rondde dat goed af: 1-1.

Dat betekende echter absoluut niet dat de krachtsverhoudingen werden omgedraaid. Nog geen 10 minuten later bediende de sterk spelende Levi Raja Boean met een strakke pass de beweeglijke Hendriks die, opnieuw helemaal vrij, kon uithalen voor de 2-1. Daar bleef het in het eerste bedrijf niet bij, want vlak voor rust zorgde Raja Boean met een fraai afstandsschot voor 3-1 en daarmee leek het doek voor de Zwollenaren al gevallen.

Als Berkum nog plannen had voor een radicale wending van het duel dan konden die al direct na rust de prullenbak in. Slechts enkele minuten na de hervatting stond Hendriks, na een voorzet van rechts door Worm, opnieuw vrij voor het Zwolse doel en de kleinste man van de DFS-aanval kon de 4-1 binnen koppen.

Berkum probeerde vervolgens met veel inzet de stand nog een draaglijker aanzien te geven maar slaagde daar niet meer in. Op het hobbelige en slecht verlichte bijveld, het hoofdveld van DFS heeft geen lichtinstallatie, liepen de combinaties van de Zwollenaren niet en veel verder dan enkele van richting veranderde doelpogingen en een niet gehonoreerde roep om een penalty kwamen de bezoekers niet. DFS kon het duel op zijn gemak uitspelen en had in blessuretijd zelfs nog verder uit kunnen lopen na een mislukte terugspeelbal in de Zwolse defensie, maar Alex Scheffer verprutste dat buitenkansje. Berkum was daarmee een terechte verliezer, die niet alleen naast een plek in de halve finale greep maar ook deelname aan de strijd om de KNVB-beker aan zijn neus voorbij zag gaan.

DFS Opheusden-Berkum, 10 april 2018 (Kwartfinale Districtsbeker Oost)
Eindstand: 4-1 (3-1)
Scheidsrechter: Rob Olde Klieverink
Doelpunten: 4. Thijs Hendriks (1-0), 21. Youp Kok (1-1), 29. Thijs Hendriks (2-1), 45. Levi Raja Boean (3-1), 47. Thijs Hendriks (4-1)
Gele kaarten: Björn Bakker (Berkum), Lorenzo Davids, Rutger Worm (DFS)
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jason Huisman, Dennis Horstman, Jordi Lemmens (69. Jeroen van Brummen), Marc van der Meulen, Mark Bloemendaal (86. Hoeseb Yakob), Ruud Wellenberg (80. Frank Hoolsema), Björn Bakker, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna, Youp Kok
Opstelling DFS Opheusden: Jasper Heusinkveld, Corné Davelaar, Mart Raterink, Rick van Walsem, Marc Harlaux, Remy Raterink (88. Nick Romein), Rutger Worm (65. Noë Bokila), Thijs Hendriks (75. Alex Scheffer), Marijn de Kler, Lorenzo Davids, Levi Raja Boean

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Nachtkaars uit?? Gepoch?? Gezond sapje???
    Toch fijn dat je ons blijft volgen, of is dat nu alleen omdat we een wedstrijd hebben verloren.
    Dan zou ik zeggen, tot volgend seizoen!!!


    Maak melding

Reacties zijn gesloten.