Spoorcafé woensdagavond 18 april: Klimaat & Energie

Spoorcafé woensdagavond 18 april: Klimaat & Energie

Zwolle – Klimaat en energie zijn letterlijk en figuurlijk een hot item. De aarde warmt op waardoor we steeds vaker te maken krijgen met storm, hoosbuien en uitzonderlijke temperaturen. Ook in Zwolle. Ook in de Spoorzone. Welke kansen ziet en benut u als het gaat om klimaatverandering? En wat doet of kunt u doen als het gaat om het gebruik van duurzame energie als alternatief voor fossiele brandstoffen? Kunt u bij het beantwoorden van deze vragen wel wat inspiratie gebruiken of wilt u anderen inspireren met uw acties? Kom dan 18 april naar het Spoorcafé bij de Groene Welle aan de Koggelaan 7. Aanvang 19.30 uur.

Na een korte terugblik op het vorige Spoorcafé gaat Gaetana Ferla, de moderator van dit Spoorcafé, over het onderwerp klimaat en energie in gesprek met Annemarie Beumers (projectleider klimaat en energie in de Spoorzone) en Bertus Boer (docent Teelt & Technologie / innovaties bij Groene Welle).

Bewoners delen hun ervaringen
Aansluitend schuiven een aantal bewoners bij Gaetana aan tafel aan. In een ‘De Wereld Draait Door’ setting vertellen zij welke maatregelen zij hebben genomen op het gebied van klimaat en energie, wat hun beweegredenen zijn en wat het ze oplevert. De volgende onderwerpen komen tijdens dit onderdeel aan bod: het vergroenen van het dak en de eigen leefomgeving, wateroverlast voorkomen, zelf energie opwekken via zonnepanelen en wonen in een gasloos huis.

Pitches door professionals
Aansluitend verzorgen drie professionals een korte pitch. Deze pitches gaan over waardevol wonen met zonne-energie, waarom groene daken soms meer rendement opleveren dan zonnepanelen, en wateroverlast en veiligheid.

Interactie
Uiteraard is er tijdens de verschillende programmaonderdelen genoeg ruimte om vragen te stellen. Na de pitches nemen de ervaringsdeskundige bewoners en de professionals plaats aan verschillende tafels in de zaal. Daar kunnen de bezoekers van het Spoorcafé met hen doorpraten over de onderwerpen waar zij graag mee aan de slag willen gaan. Bent u benieuwd wat een groen dak en/of zonnepanelen u op kunnen leveren? Hoe u het water in uw tuin beter kan opvangen en vasthouden? Neem dan een paar foto’s van uw huis en tuin mee. Aan de hand daarvan krijgt u aan tafels een passend advies.

Rondleiding voorafgaand aan Spoorcafé
De Groene Welle is zeer actief op het gebied van klimaat en energie. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld afvalstoffen van vissen voor het bemesten van planten. Tijdens een korte rondleiding voorafgaand aan het Spoorcafé vertelt Bertus Boer hier graag meer over. Wilt u meelopen met de rondleiding? Zorg dan dat u uiterlijk 19.00 uur in de Groene Welle aanwezig bent.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de Spoorzone
Het Spoorcafé is dé plek bij uitstek om op een laagdrempelige wijze over de Spoorzone met elkaar in gesprek te gaan, ideeën uit te wisselen en om initiatieven te starten. Iedereen is van harte welkom om mee te denken en mee te doen. Het Spoorcafé is een initiatief van NS, ProRail, provincie Overijssel en gemeente Zwolle. Meer informatie over het Spoorcafé en het Spoorzone project leest u op www.zwolle.nl/spoorzone.

 

 

Artikel delen: