VV Berkum
VV Berkum

Berkum moet zich herpakken tegen NSC

Zwolle – Berkum speelt zaterdag op eigen terrein tegen NSC Nijkerk, een tegenstander die in zwaar weer verkeert. Ook de thuisclub begint niet zonder zorgen aan het duel, want de Zwollenaren zullen zich moeten herpakken na de ontluisterende nederlaag die de ploeg deze week leed in de kwartfinale van de strijd om de Districtsbeker Oost.

“Dit wordt een cruciaal duel als we nog serieus in de top mee willen doen,” verwacht Berkum-spits Chris van der Meulen. “Aks we nu winnen zal dat de kater van de beker verzachten, maar dan zullen we wel veel beter moeten voetballen. Dat kúnnen we ook, maar dat laten we af en toe te weinig zien.”

NSC staat het hele seizoen al in de onderste regionen van de Hoofdklasse B en eindigde in de 1e periode zelfs als laatste. Daarna richtte de ploeg van trainer John Kamphuis zich op en in de 3e periode leek er zelfs sprake van een wonderbaarlijke wederopstanding. NSC begon toen door drie keer achter elkaar te winnen van CSV Apeldoorn (2-3), Staphorst (4-2) en Excelsior ’31 (1-5). In die laatste wedstrijd deed NSC-topschutter Nico van den Brom van zich spreken door liefst vier keer te scoren!

Daarna kwam de klad er echter weer in, want op 2e paasdag verloor NSC met 2-4 van DFS en afgelopen zaterdag kregen de Veluwenaren, ook al in eigen huis, billenkoek van Ajax dat met 0-4 veel te sterk was. In dat duel kwam NSC in de eerste helft op achterstand door een penalty, waarbij Rinke Rozema bovendien tegen zijn tweede gele kaart opliep zodat de Nijkerkers met 10 man verder moesten. Die hielden de schade vóór rust beperkt, maar al snel na de hervatting maakte Ajax 0-2 en de Amsterdammers bouwden de voorsprong vervolgens rustig verder uit. NSC staat daardoor nu op een 14e plaats en heeft het dus nog steeds moeilijk. De club heeft weliswaar nog een aantal inhaalwedstrijden tegoed, maar het gevaar van nacompetitie of zelfs directe degradatie is nog levensgroot voor de Nijkerkers.

Berkum verloor deze week in de kwartfinale van de beker vrijwel kansloos met 4-1 bij DFS Opheusden. De Zwollenaren werden op alle fronten afgetroefd en kwamen amper in de wedstrijd die na de eerste helft eigenlijk al was beslist.

Afgelopen zaterdag pakten de Zwollenaren, na een mindere periode, wél weer eens drie competitiepunten bij HZVV maar ook toen maakte de ploeg van trainer Arno Hoekstra het zichzelf lastig. Berkum nam in de eerste helft een 0-2 voorsprong maar liet de dan onmachtige thuisclub na rust langszij komen. Berkum kwam kort voor tijd door Chris van der Meulen op 2-3 maar de winst leek alsnog in rook op te gaan toen HZVV ver in blessuretijd een penalty kreeg. Berkum-doelman Dominic van Hoof keerde de strafschop echter en trok zo de winst alsnog over de streep.

Berkum bleef daarmee vierde in de Hoofdklasse B, maar heeft een overwinning tegen NSC nodig om mee te blijven doen in de race en moet na de zwakke prestatie in het bekertoernooi ook laten zien dat de ploeg écht beter kan. De wedstrijd Berkum-NSC Nijkerk wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Shona Shukrula uit Alkmaar, die op het Zwolse Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.