Koningsspelen Zwolle staat voor de deur

Zwolle – Het is bijna zover. Op vrijdag 20 april gaan de landelijke Koningsspelen in Zwolle van start. SportService Zwolle organiseert dit sportieve Oranjefeest samen met diverse sportverenigingen en partners op zes sportparken in Zwolle. In totaal zijn er 58 Zwolse scholen met 13.885 leerlingen die dit jaar deelnemen. Het thema is: BinnesteBuiten. We moedigen iedereen aan om lekker naar buiten te gaan en te ontdekken wat je in huis hebt.

Het is alweer het zesde jaar dat SportService Zwolle dit sportieve Oranjefeest organiseert en daar een eigen Zwols feestje van maakt. Deze dag organiseert zij in samenwerking met de volgende partners: Deltion college, Landstede, On Campus/CALO Windesheim, CSE, Thomas a Kempis College, JenaXL en Frion. Door dit sportevenement ervaren kinderen, uit het basisonderwijs, hoe belangrijk en gezellig het is om samen te sporten en te bewegen.

Programma Koningsspelen 20 april
8.30 uur – Koningsontbijt:
9.30 uur – Officiële opening door wethouders op de sportparken.
Eefke Meijerink: Sportpark Het Hoge laar
René de Heer: Sportpark De Verbinding
Michiel van Willigen: Sportpark De Siggels
Jan Brink: Sportpark De Pelikaan (Let op vanaf: 8.30 uur)
Ed Anker: On Campus / CALO Windesheim
9.35 uur – Koningsspelendans Fitlala; bekijk hier het filmpje van de dans.
9.45 uur – Start Koningssportdag
Afsluiting is afhankelijk van het programma op de verschillende sportparken.

Vernieuwend sportaanbod Koningssportdag
Op de zes sportparken is het sportaanbod dit jaar iets anders. SportService Zwolle heeft gekozen voor een nieuw jasje. “Naast de traditionele sporten willen we de kinderen stimuleren om eens iets nieuws te proberen. We volgen de trends en sluiten aan bij de actualiteit.” Vertelt Dorien Vogel, projectleider Koningsspelen SportService Zwolle.

De sporten die worden aangeboden op de parken zijn onder andere freerunning, suppen, padel, rugby, survival, obstakelrun, schaatsen in het voorjaar, zwemmen en natuurlijk de traditionele sporten.

In totaal zijn er 50 Zwolse scholen met 4046 kinderen die meedoen aan de Koningssportdag.

Koningsmatch
SportService Zwolle vindt het belangrijk om verbinding te maken tussen kinderen en de sportaanbieders in Zwolle. Daarom heeft zij een Koningsmatch met de diverse sportverenigingen in Zwolle. De verenigingen dragen hun steentje bij aan de Koningsspelen en hopen een match te maken met de deelnemende kinderen.

Iedereen doet mee
Voor de scholen/klassen die op vrijdag 20 april niet aanwezig kunnen zijn bij de Koningssportdag, zorgt SportService Zwolle voor een draaiboek om een sportdag op school te faciliteren.

Artikel delen: