Vroeg Carnavalsontbijt

Zaterdagmorgen om 09.00 uur, voor veel carnavalsvierders zeer vroeg, vond in de caféhuiskamer van Café Meijberg (in de volksmond Kippe Meijberg) aan de Hoogstraat, voor de 20e keer het traditionele carnavalsontbijt plaats. Een ontbijt georganiseerd door de carnavalsgroep de Pärremetösie.

Eind zeventiger jaren was het de carnavalsgroep de “Ochtendbloazers” die het ontbijt in, per jaar wisselende, horecagelegenheden organiseerden, onder het motto “Vrog d’r uut, laat d’r in en altied onderweg”. Na een splitsing in 1988, ontstond de carnavalsgroep de Pärremetösie, zij waren het die vanaf dat jaar het ontbijt organiseerden met als vaste lokatie Café Meijberg met als gastvrouw, de helaas in 2005 overleden, Tante Tonnie.

Zoals gezegd, al weer voor de 20e keer, een gezamenlijk carnavalsontbijt in aanwezigheid van de Stadsprins Prins Heppie I, zijn adjudanten en vele gasten, waaronder, de in Zwolle wereldberoemde zangeres, Tante Kippe, de oud wethouder en groot carnavalsliefhebber Jan-Kees van Hasselt. Helaas had de oud-burgemeester van Zwolle, de heer Jan Franssen, wegens een voetblessure af moeten zeggen.

Naast de heerlijke broodjes werd, door de zus van tante Tonnie, tante Sjaan, zelf gemaakte en volgens de kenners heerlijke, hoe kan het ook anders, kippesoep geserveerd. Een prima aanloop naar een lange dag vol feestelijke “heppienings”.

 

Artikel delen:

Reageer