Campagneteam ‘Rijden Zonder Invloed’ komt naar Thomas a Kempis College - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Campagneteam ‘Rijden Zonder Invloed’ komt naar Thomas a Kempis College

Zwolle – Iedereen weet dat rijden onder invloed gevaarlijk is. Toch stappen er nog steeds mensen achter het stuur na het drinken van een paar borrels, het roken van een joint of terwijl zij zware medicatie gebruiken. De campagne ‘Rijden Zonder Invloed’ heeft als doel om rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen – en de gevolgen daarvan – sterk te verminderen. Op vrijdag 20 april komt het campagneteam naar Zwolle om met de leerlingen van Thomas a Kempis College een debat te voeren en actief het onderwerp ‘Rijden Zonder Invloed’ onder de aandacht te brengen.

Het campagneteam is aanwezig bij Thomas a Kempis College in Zwolle met de ‘Pitch’. De leerlingen maken een korte presentatie over het effect van het rijden onder invloed van alcohol en drugs. Ze zijn actief met het onderwerp bezig en doordat zij anderen moeten overtuigen, is de kans dat zij zelf onder invloed gaan rijden kleiner. De beste presentatie wordt beloond met een verassingspakket vol gadgets, maar het belangrijkste is dat ze allemaal wijzer zijn geworden, van de gevaren van rijden onder invloed en dat rijden onder invloed geen goed idee is.

Het campagneteam van Rijden Zonder Invloed organiseert in Overijssel en Gelderland allerlei activiteiten op locaties, zoals bij festivals en evenementen, (rij)scholen, sportclubs en langs de weg bij politiecontroles. Alles draait daarbij om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat je zelf tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is.

Op de website www.rijdenzonderinvloed.nl is meer informatie te vinden.

ROV Oost –Nederland
De campagne is een initiatief van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland. Het ROV Oost-Nederland is in Gelderland en Overijssel dé partner voor verkeersveiligheid. Met hun kennis van verkeersveiligheid en van het gebied brengen zij de juiste partners bij elkaar en initiëren ze projecten. Ze richten zich daarbij op gedragsbeïnvloeding van de weggebruikers. De ambitie? Iedereen elke dag weer veilig thuis! Het ROV Oost-Nederland is een initiatief van de provincies Overijssel en Gelderland.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Goed bezig hoor!
  Keihard aanpakken: alcohol in het verkeer… veel strenger.
  Maar ook onder invloed van deugden medicijnen;
  Hoe wordt dat nu eigenlijk gehandhaafd?
  Of is dat haast niet mogelijk?
  Dan zsm zorgen dat het wel mogelijk wordt, lijkt mij.


  ⚠️ Meld

 2. Niet alleen op de weg….maar pak dit tuig op het water eens aan. Personeelstekort?
  Echt genoeg belangstelling voor deze job.
  Pak ze, die ernstige overlastgevende gevaren in sloepen. Die denken dat ze de hele wereld aan kunnen.
  Er moet eerst wat ernstigs gebeuren.

  ₩ Lispelt iets over schaap en dempen!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.