Cibap student examineert in de beroepspraktijk - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Cibap student examineert in de beroepspraktijk

Zwolle – Cibap student Sarah van Engeland legde als een van de eerste studenten van het Cibap haar examen af in de praktijk. Zij deed dat bij IKEA. En met succes. De Launch in Zwolle is nu ingericht met haar ontwerp. Hier is de nieuwe collectie INDUSTRIELL te zien, een idee van de bekende ontwerper Piet Hein Eek. “Dat ik mijn schets echt mocht gaan realiseren in een ruimte van IKEA, is echt supergaaf”, aldus Sarah.

Met ingang van het schooljaar 2018/2019 wil Cibap voor alle eindexamenstudenten overstappen op examinering in de beroepspraktijk. Met realistische opdrachten, een realistische werkomgeving en begeleiding en beoordeling door professionals is dit de best passende examenvorm binnen het huidige onderwijs. Ook is het van toegevoegde waarde van het portfolio, de CV en de loopbaan van de student.
Sara volgt de opleiding Ruimtelijk Vormgever en liep de afgelopen weken stage bij de Zweedse meubelgigant. De opdracht was: richt de Launge in waar nieuwe collecties worden getoond. Deze plek ligt centraal en alle bezoekers komen hierlangs als ze gaan winkelen. De collectie in de Launge straalt imperfectie uit, een ‘handmade feeling’, ook al zijn ze in grote hoeveelheden geproduceerd.

Niet alle producten hoeven er gelikt uit te zien, maar je moet kunnen zien dat het met de hand gemaakt is. Ook moest Sarah rekening houden met de brede doelgroep, het concept moet dus veel mensen aanspreken.

Haar opdrachtgever was erg enthousiast over haar schets. Na een paar kleine aanpassingen kon het echte werk beginnen, het daadwerkelijk inrichten van de Launch. Sarah realiseerde zelf de mooie betonwand uit haar schets. Met tientallen laagjes verf ontstond er een prachtige betonlook. De klanten waren zo enthousiast dat velen vroegen of dit ‘behang’ ook te koop was in de winkel, wat natuurlijk niet het geval was, want Sarah schilderde dit helemaal zelf. Alles straalde het thema ‘handmade feeling’ uit.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.