Carnavalsoptocht Zwolle weer groot succes

De carnavalsoptocht in Sassendonk is weer een groot succes geworden. Even leek het even zo, dat er niet zoveel toeloop was dan voorgaande jaren, maar het publiek kwam dit jaar later naar de Zwolse binnenstad. Menigeen genoot van de diversiteit van de deelnemers aan de optocht, de kwaliteit en de sfeer.


Stadsprins HePpie erg is zijn sas…

De organisatie had dit jaar 67 nummers uitgegeven. Geen record maar wel een mooi aantal, waar de organisatie van CV de Eileuvers zeer tevreden mee is. Actuele thema’s worden elk jaar in de optocht uitvergroot. Ook dit jaar was dat het geval. Enkele onderdelen uit de Sassendonkse carnavalsstoet waren het klimaat (“The Beach Boys in Sassendonk aan zee”), een variant op “Boer zoekt vrouw” en “Polen goes Sassendonk”.

Via ‘Lees verder’ meer foto’s !!

 

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Optocht
  Waarom hebben ze alleen de loopgroepen van 3 personen en meer een prijs gegeven? De laatste foto had zeker in de prijzen moeten vallen.

 2. Leuke optocht, al ben ik geen Carnavalvierder. Nu woon ik aan de Assendorperstraat en heb alle begrip voor de optoch, al brengt deze rotzooi met zich mee. (incl. schuimspuiterij op mijn ramen en deuren). Ik vind dit geen punt. Wat ik wel erg onprofessioneel vind van de organisatie is dat, toen ik Assendorp in wilde rijden, nergens de wijk in kon. Begon bij de Boni, door naar de Hortensiastraat; omgeleid naar de Pierik. Vanaf daar: ‘red je maar in de warrige woonwijk zonder route’. Kruispunt Hortensiastraat; door naar de Marsweg, vanaf daar: ‘red je maar verder’. Vervolgens over de ring richting Hanekamp, over de Luttenbergerstraat. Eenmaal bij het kruispunt bij Justitiegebouw; keer maar weer om; rechtdoor en linksaf afgesloten. Geen regelaars die tips kunnen geven. Was inmiddels een half uur verder. Moest uiteindelijk door het plantsoen op de afgezette Assendorperallee terecht te komen (hier was overigens helemaal niets te doen). Vanaf hier mijn deel van Assendorp weer in. inmiddels 40 minuten verder had ik mijn auto geparkeerd. Nu nog door de menigte naar huis (5 min.) ; alles bij elkaar 3 kwartier dus.
  Ik vind het nogal onprofessioneel dat alle belangrijke toegangswegen volledig afgesloten zijn, men geen duidelijkheid kan geven en dit vooraf ook niet naar de bewoners communiceert. Stel dat iemand een belangrijke afspraak heeft of iets dergelijks. Tuurlijk, je houdt rekening met tijdsverlies van Carnaval, maar dit gaat me toch echt te ver….
  Goed, dat heb ik weer gehad, verder viel de beschaafdheid van de vierders erg mee; ik reed vanacht door het centrum en toen ik een groep vierders naderde in de Kamperstraat, maakten ze meteen ruimte. In plaats daavan verwachtte ik in eerste instantie ik moeilijk gedoe, geëtter en gelal. vooroordeeltje minder dus weer 😉

 3. Ik begrijp oook niet waarom ze geen lange rij dranghekken plaatsen aan twee kanten. Zo vanaf begin Luttekenstraat tot einde Oudevismarkt. Zou de doorstroming bevorderen en voor de veiligheid is het ook niet gek! (i.v.m kleine kinderen)

 4. Carnaval 2009
  Even het bovenstaande gelezen over Assendorp en de wijk niet in kunnen en over ranghekken in de Luttekestraat!!!!!!

  Beste mensen…
  Carnaval is nou net dát feest waar men zich níet aan dit soort regeltjes moet houden..het leven zit al vol met regeltjes!
  Carnaval vier je zoals het komt…even niet zeuren..even geen problemen..gewoon even lekker uitwaaien…en eh kunt u niet bij uw huis komen………….gewoon lekker naar de optocht kijken dit jaar……….en vooral veel meezingen….U zult zien…u heeft het probleem zelf opgelost!
  Een zeer Positieve Carnavalsvierder!!Alaaf

Reageer