Thomas a Kempis College blij met extra locatie in de Nooterhof

Zwolle – Het Thomas a Kempis College, brede scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en vmbo-tl in Zwolle krijgt er een nieuw gebouw bij. De school krijgt vanaf het nieuwe schooljaar de beschikking over het ateliergebouw bij de Nooterhof. De medewerkers en directeur Gerdien Pastink zijn blij met deze nieuwe locatie.

De locatie is dicht bij de locatie aan de Schuurmanstraat. Leerlingen uit vmbo 3/4, havo 5, en vwo 6 zullen hier deels onderwijs volgen. Het gebouw wordt ingericht op examenkandidaten en er zullen dezelfde faciliteiten zijn als op de Schuurmanstraat. De verwachting is dat met deze aanvullende huisvesting de kwaliteit van het onderwijs een extra impuls gegeven kan worden.

De school heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke stijging in het aantal aanmeldingen, waardoor extra huisvesting nodig is. Directeur Gerdien Pastink: “We zijn erg blij met deze locatie omdat het in een mooie, rustige omgeving is, die voor de leerlingen een prima plek is om zich voor te bereiden op hun examen. Ook onze medewerkers, die deze week zijn geïnformeerd, reageerden enthousiast”

Pastink: “Bij de inrichting van het buitengedeelte, op de plek waar nu de parkeerplaatsen zijn, willen we de leerlingen betrekken. We gaan de leerlingen vragen om mee te denken”. Dit buitengedeelte is gelegen aan de voorzijde van het gebouw en voor aan de weg, waar nu het tijdelijke zebragebouw staat. De achterzijde van het gebouw grenst aan het Doepark, waarvoor de gemeente met mogelijke gegadigden en de burgers in gesprek gaat over het beheer en de invulling. Landstede Groep gaat, na 11,5 jaar per 1 oktober het beheer van het Doepark teruggeven aan de Gemeente Zwolle.

 

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Religie is echt iets vreselijks en verschrikkelijks natuurlijk. Slecht om de kinders reli te voeren. Tom van Kempen was echt de braafste niet. Laat je niet gek maken met religie.


  ⚠️ Meld

 2. Het getrol gaat blijkbaar weer beginnen op deze site, zie ook diverse andere berichten die door hem/haar inmiddels weer zijn voorzien van “commentaar”. Echt heel jammer.


  ⚠️ Meld

 3. Niet altijd even begrijpelijk inderdaad. Al is in Hikje tenminste wel te prijzen dat hij nu wat eerlijker lijkt te worden. Hij (vast een “hem”) post nu veelal onder eigen “nick”. Ja Diana, ik begrijp “uberhaupt posten onder anders dan je eigen naam ook niet”. Wellicht durft “Hikje” zijn naam niet te linken aan anti-religie standpunten. Misschien is er ook wel een gebrek aan lef waarneembaar anno 2018.


  ⚠️ Meld

 4. On topic. Ben benieuwd naar een foto:
  Het Thomas a Kempis College, brede scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en vmbo-tl in Zwolle krijgt er een nieuw gebouw bij. De school krijgt vanaf het nieuwe schooljaar de beschikking over het ateliergebouw bij de Nooterhof. De medewerkers en directeur Gerdien Pastink zijn blij met deze nieuwe locatie.

  E.e.a. is vast mooi geïntegreerd in de omgeving.
  Bijzonder stukje Zwolle; Nooterhof!


  ⚠️ Meld

 5. Wel, inderdaad een beetje. ’t opnemen tegen religie -in welke vorm dan ook-
  en tegen welke religie dan ook brengt serieuse risico’s met zich mee.
  Alsje dat simpel wegwimpelt, prima.
  Geen probleem mee.

  Je ziet hier wat een energieke reakties volgen als je de religie onder de loep
  neemt -in onderwijs bijvoorbeeld- en af-af-af wijst. En dan neem ik nog maar
  de tamste religie onder vuur. En zijn veel wildere.

  Diana noemt’t getrol. Ik bedoel ’t niet als getrol. Ik bedoel slechts
  te schetsen dat met religieuse mensen eigenlijk niet te argumenteren
  valt.

  En dat religieuse mensen er goed aan zouden doen de religie achter
  de voordeur te houden.

  Maar goed, wordt vervolgd. Kan je gif op innemen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.