Voorbeschouwing PEC Zwolle – Excelsior

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Excelsior

Zwolle – Ieder seizoen wordt er gesproken over de verrassing van de competitie. PEC Zwolle kreeg dat stempel al eens vaker en ook dit seizoen werd, zeker voor de winterstop, het spel van de Blauwvingers overal geprezen. Over een heel seizoen gezien zijn er twee teams die verrassend hoog staan genoteerd. Promovendus VVV-Venlo en de tegenstander van zaterdagavond, Excelsior.

Het kleine stadion, de minimale begroting en de jaarlijkse spannende strijd om een startbewijs voor een nieuw seizoen in de Eredivisie. Het is Excelsior in een notendop. Jaarlijks krijgt de kleinste club van de Eredivisie de complimenten wanneer het zich aan het einde van de competitie toch ‘gewoon’ weer veilig weet te spelen. Dit seizoen is er echter totaal geen sprake van angstzweet of billenknijpen in Kralingen. Degradatieperikelen zijn alleen in theorie nog mogelijk. Sterker nog, zaterdag kan Excelsior zich bij winst zelfs definitief veilig spelen. Niemand echter, die daarmee bezig lijkt te zijn. Er wordt liever verder naar boven gekeken, want ook plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal is in theorie nog mogelijk. Samen met PEC Zwolle en een hele rits clubs zullen de Rotterdammers ongetwijfeld trachten een ticket te behalen voor het toetje in mei.

Waar in Rotterdam menig club de bietenbrug opgaat, heeft PEC Zwolle de afgelopen jaren niets te klagen tegen Excelsior. Zowel thuis als uit werd sinds de promotie niet verloren. In het stadion waar Feyenoord vorig seizoen nog de eerste kans op de landstitel vergooide, leek Zwolle dit seizoen ook schade op te lopen. Een door Mike van Duinen benutte strafschop gooide direct na rust roet in het eten van de Zwollenaren. Het antwoord van PEC Zwolle liet niet lang op zich wachten. Mustafa Saymak en Younes Namli bezorgden hun ploeg destijds toch nog de zege al was andermaal Van Duinen nog dichtbij een doelpunt in blessuretijd.

Wist je dat….
PEC Zwolle tegen de verrassingen van dit seizoen (Excelsior en VVV-Venlo) onder zowel Art Langeler, Ron Jans als John van ’t Schip nog geen officieel duel verloor sinds het is teruggekeerd in de Eredivisie? Tegen Excelsior kwam Zwolle acht keer in actie (7x competitie, 1x beker) en tegen de Venlonaren zesmaal (4x competitie, 2x beker). Daarmee zijn Excelsior en VVV-Venlo de enige twee clubs uit de Eredivisie waar Zwolle onder de drie meest recente trainers nog nooit van verloor. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 7

Reacties zijn gesloten.