B-jeugd FC Zwolle verliest bekerduel van Feyenoord

|   Laatste wijziging

FC Zwolle B1 is er niet in geslaagd de halve finale van het bekertoernooi te bereiken. In eigen huis bleek Feyenoord B1 duidelijk een maatje te groot. Het werd uiteindelijk 0-4.

Uiteraard begon FC Zwolle B1 als underdog tegen Feyenoord. De ploeg uit Rotterdam is immers een vaste klant in de Eredivisie. De Zwollenaren begonnen niet slecht en waren de eerste twintig minuten van de wedstrijd gelijkwaardig aan Feyenoord. FC Zwolle kreeg zelfs de kans om op 1-0 te komen, maar de doelman van de Rotterdammers stond in de weg bij een schot van Kevin Olaria.

Twee minuten later kwam FC Zwolle goed weg toen een van de Feyenoorders tegen de lat schoot. In de 21e minuut van de wedstrijd wees de scheidsrechter naar de stip toen Jasper Bremmer een lichte overtreding maakte. Ricky van Haaren benutte dit buitenkansje en bracht zijn ploeg op 0-1. Tot dat moment ging de wedstrijd gelijk op. FC Zwolle was even de kluts kwijt, en 5 minuten na de 0-1 werd het al 0-2. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft kwamen de blauw-witten goed uit de kleedkamer. De ploeg van Marco Koorman was in de eerste tien minuten na de rust de betere ploeg, maar kwam niet tot scoren. Feyenoord beperkte zich tot verdedigen en kon rustig wachten op fouten van de Zwolse formatie. De beslissing viel dan ook in de 63e minuut toen een kopbal van Feyenoorder Ravij de la Parra, waar de Zwolse keeper en verdediging geen rekening mee hielden, in het doel verdween: 0-3. Het verzet van FC Zwolle was gebroken en Feyenoord kon de wedstrijd rustig uitspelen. Vlak voor tijd werd het zelfs nog 0-4.

De eindstand van 0-4 was enigzins geflatteerd, maar Feyenoord was wel de verdiende winnaar en bekert verder. ( Bron: FC Zwolle )

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “B-jeugd FC Zwolle verliest bekerduel van Feyenoord”

  1. He Kleb beetje optimistisch blijven de bal is rond en feyenoord draait ook niet optimaal op dit moment van de competitie dus alles is mogelijk als de FC Zwolle goed in vorm steekt

  2. leuk
    Deze zin is natuurlijk geweldig:
    FC Zwolle kreeg zelfs de kans om op 1-0 te komen, maar de doelman van de Rotterdammers stond in de weg bij een schot van Kevin Olaria.
    Heb je een kans, staat de keeper in de weg…..dus de kans was niet kansig genoeg?

Reacties zijn gesloten.