Hardwerkend WVF boekt belangrijke overwinning

Zwolle – Na een roerig weekje met vele praatsessies, waarin het de spelers duidelijk werd gemaakt dat er punten gepakt moeten worden om uit de gevarenzone te komen, pakte de ploeg van het nieuwe trainersduo Jeroen van Leeuwen en Dennis Riksman een belangrijke en verdiende overwinning tegen het sterke YVV uit IJsselmuiden. Deze zege kreeg extra glans omdat bij iedereen vandaag het teambelang voorop stond en daar 90 minuten voor werd gestreden. Een mooie beloning en het verschaft de ploeg lucht in de strijd om de onderste plaatsen.

Al vanaf het begin van de wedstrijd liet WVF het initiatief aan YVV. Het speelde met een vijfmans verdediging met Martijn Ruijsch als leider en slot op de deur. Martijn werd uitverkozen tot man van de wedstrijd, omdat er nu eenmaal maar een speler tot man van de wedstrijd wordt gekroond. Zonder Martijn tekort te doen, want hij speelde een heel goede wedstrijd, kwam het hele team hiervoor in aanmerking. Zo zie je maar weer wat je als team kunt bereiken als iedereen het teambelang voorop stelt.

Na ruim 10 minuten spelen kreeg WVF al een goede mogelijkheid om de score te openen. Na een voorzet vanaf rechts van Hessel Berends zag Willem Bel zijn inzet gekeerd door doelman Fix en ook de rebound van Niek Mulder was voor Fix. Nadat Mike te Wiele een lastige vrije trap, over de muur laag in de hoek, uit het doel ranselde kwam WVF in de 19e minuut aan de leiding. Het was Willem Bel die de diepte werd ingestuurd en met een schitterende Lob doelman fix passeerde en daarmee de thuisclub op voorsprong bracht 1-0.

Ook na deze voorsprong bleef WVF gedisciplineerd spelen en bleef het gevaarlijk via de snelle vleugelspelers Willem Bel en Hessel Berends, waar de bezoekers de handen vol aan hadden. Zo kwam Hessel net iets tekort om een knappe aktie en dito voorzet van Willem Bel tot doelpunt te promoveren en schoot Willem Bel na een prima pass van Bas Koenen net naast het doel van YVV. Een paar minuten voor rust moest bij YVV Visscher het veld verlaten na zijn tweede gele kaart. In de extra speeltijd was het Jabir Mazouz die de 2-0 scoorde en er daarmee voor zorgde dat zijn ploeg met een gerust gevoel de kleedkamer kon opzoeken.

Na de rust deed WVF geen concessies aan de gekozen speelwijze, en liet het met 10 man spelende YVV het initiatief. Dat bleek een goede keuze want WVF is ook in de tweede helft geen moment in de problemen gekomen en bleef het gevaarlijk in de omschakeling. Zo verdween een schot van Hessel Berends na een snelle en verre uittrap van Mike te Wiele net over het doel van YVV. Mike te Wiele redde nog goed op een zwabberende vrije trap van Pruim en verdween een schot van van den Berg net naast het doel van WVF. Toch kwam de voorsprong van WVF geen moment in gevaar en namen de frustraties bij de bezoekers toe.

Scheidsrechter Meijer zag zich genoodzaakt om het duel rond de 80e minuut ruim een kwartier stil te leggen, maar gelukkig werd de wedstrijd, die zeker niet onsportief was, uitgespeeld en waarin WVF nog enkele kansen kreeg om de voorsprong te vergroten, maar gescoord werd er niet meer. De vreugde na afloop was groot. Dit was een echte teamprestatie, waarin WVF vanaf de eerste minuut uitstraalde dat het als team wilde winnen vandaag en daarin slaagde het uitstekend. Als de ploeg van het nieuwe trainersduo dit tot het einde van het seizoen kan volhouden kan het wellicht op een WVF waardige positie eindigen en zonder zorgen deze competitie uitspelen.

WVF-YVV 2-0(rust 2-0)
Bel 1-0, 45 Mazouz 2-0

Scheidsrechter Meijer

Geel: WVF  Donker, Bril.  YVV Visscher, van de berg
Rood: YVV Visscher 2x geel

WVF: te Wiele, ten Broeke(89 Oortwijn), Bril, Ruijsch, Koning, Donker, Mulder, Koenen, Mazouz, Bel, Berends(82 Mellema)

YVV: Fix, de kleine(46 morren), van Lente,G. van den berg, K. van den berg, de velde, Ziyech, Visscher, Kardag, Roeland(70 ruiter), Pruim

Dick Noordman

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Afgelopen week meerdere discussies gevoerd over het “gebrek aan d’r op of geen vreet’n-mentaliteit” bij WVF…eigenlijk altijd al.
  Misschien bij veel meer (alle?) Zwolsche amateurclubs.
  Goed gister WVF weer eens hard te zien werken…
  Moest ook Wel!

  3e Klasse is absoluut WVF onwaardig.
  Kijk ook maar eens op de site hoe groot onze club is gegroeid. En proef de sfeer er maar eens. Zowel ’s morgens, als op een andere manier, toch zeker ’s middags ook.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.