Voorbeschouwing FC Twente – PEC Zwolle

Door Redactie

Zwolle – Dinsdag komt PEC Zwolle opnieuw in actie voor de competitie. Na het gelijkspel van zaterdag tegen Excelsior is ditmaal FC Twente de tegenstander. In de Grolsch Veste in Enschede willen de Zwollenaren zich revancheren van het puntenverlies van zaterdag.

Het punt na afloop van PEC Zwolle – Excelsior voelde niet bepaald bevredigend voor de mannen van John van ’t Schip. In eigen huis werd voor rust een hele behoorlijke eerste helft gespeeld. Dit resulteerde in een prachtig doelpunt van Youness Mokhtar en een aantal grote kansen. Na de thee kwamen de Rotterdammers vanaf de strafschopstip langszij. Ondanks dat de Blauwvingers wederom de nodige mogelijkheden bijeen speelden, werd de winnende treffer niet gemaakt. Omdat drie concurrenten om een plaats in de play-offs voor Europees voetbal wel zegevierden, zakte PEC Zwolle een plekje. De zesde plaats is nu voor Vitesse. sc Heerenveen en ADO Den Haag loeren op de huidige zevende stek. ADO Den Haag wist een achterstand tegen de tegenstander van dinsdag om te buigen in een overwinning. In het Cars Jeans stadion werd FC Twente met 2-1 opzij gezet en zo verder in het degradatiemoeras geduwd. Cristian Cuevas evenaarde met zijn twaalfde gele kaart van het seizoen bovendien het record in de Eredivisie en is geschorst voor dinsdag. Alleen Aleksandar Rankovic (Vitesse), Guy Ramos (RKC Waalwijk) en Joeri de Kamps (NAC Breda) pakten ook al eens twaalf gele prenten in één seizoen.

De Tukkers die begin dit seizoen in Zwolle met 2-0 verloren maken een dramatisch seizoen door en moeten serieus vrezen voor rechtstreekse degradatie. Waar in Zwolle het team nog geleid werd door René Hake, zal de Twentse ploeg dinsdagavond gecoacht worden door interim-trainer Marino Pusic, die de ontslagen Gerjan Verbeek opvolgde, nadat Verbeek op zijn beurt de ook al ontslagen Hake was komen aflossen. Het is voor Pusic al de tweede keer dit seizoen dat hij het team onder zijn hoede heeft. Winst op PEC Zwolle is voor FC Twente essentieel om nog hoop te houden op handhaving. Overigens kan dat in theorie niet meer rechtstreeks. De play-offs zijn het hoogst haalbare voor de Enschedeërs.

Ook PEC Zwolle moet drie punten pakken om de kansen op deelname aan die andere play-offs in eigen hand te houden. Met nog een thuiswedstrijd tegen Willem II en een duel in Alkmaar tegen AZ op het programma, kan het zich geen schade veroorloven. Wat dat betreft wordt het dinsdagavond een duel waar heel veel belangen op het spel staan. Dat was in 2015 ook al zo, toen beide ploegen in de Grolsch Veste tegenover elkaar stonden met als inzet een finaleticket voor de KNVB Beker. Het was het duel met hoofdrollen voor twee voormalig spelers. Wout Brama wist met een afstandsschot PEC Zwolle op voorsprong te schieten tegen zijn oud-werkgever. Via destijds voormalig Zwolle-speler en inmiddels weer huidig Zwollenaar Mokhtar wist FC Twente een verlenging af te dwingen. Daarin werd niet gescoord waarna PEC Zwolle na strafschoppen de bekerfinale bereikte.

De vijf meest recente ontmoetingen in Enschede

Eredivisie, seizoen 2016-2017
FC Twente – PEC Zwolle: 2-2 (1-1) . (9’ Klich pen. 1-0, 40’ Mokhtar 1-1, 77’ Ünal 2-1, 84’ Warmerdam 2-2)

Eredivisie, seizoen 2015-2016
FC Twente – PEC Zwolle: 2-1 (0-1). (28′ Ehizibue 0-1, 47′ Ziyech 1-1, 55′ Cabral 2-1)

KNVB Beker, halve finale, seizoen 2014-2015
FC Twente – PEC Zwolle: 1-1 (0-0). (82′ Brama 0-1, 87′ Mokhtar 1-1). (PEC Zwolle w.n.s. 2-4)

Eredivisie, seizoen 2014-2015
FC Twente – PEC Zwolle: 2-0 (0-0). (77′ Tapia 1-0, 82′ Ziyech 2-0)

Eredivisie, seizoen 2013-2014
FC Twente – PEC Zwolle: 2-2 (2-1). (21′ Ebecilio 1-0, 27′ Karagounis 1-1, 28′ Tadic 2-1, 71′ Narsingh 2-2)

Arbitrage
FC Twente – PEC Zwolle begint dinsdag om 18.30 uur. Scheidsrechter van dienst is Pol van Boekel. Assistent-scheidsrechters zijn Dave Goossens en Rogier Honig. Rob Dieperink is official. Bron: www.peczwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

17 gedachten over “Voorbeschouwing FC Twente – PEC Zwolle”

  1. Ik ben bang dat ze weer tegen een nederlaag op lopen. Twente zal waarschijnlijk fel uit de startblokken verschijnen en als Pec net als tegen Roda zo slap speelt de eerste minuten zie ik het helaas somber in. 2-1 verlies

  2. Laatste kans voor Twente, die zullen er vol op gaan knallen en PEC kan daar niet mee omgaan is de ervaring van dit seizoen, dus helaas 3-0.

  3. Die Tukkers gaan er vol in; dus moet vandaag op de laatste training nog snel een cursus “bevallig vallen” ingelast worden: als je je tegenwoordig in een duel laat vallen krijg je altijd een vrije trap mee. Ik denk overigens dat dit advies te laat komt, en dus wordt het vanavond 2-1.

  4. Twente is al weken onrustig. Ik denk dat dat meer invloed heeft dan de onrust bij PEC. Twente had het vorige maand al moeten doen, en de stress wordt steeds groter. Daar profiteert PEC meer van dan andersom.

    0-1

  5. Zal een moeilijke pot gaan worden. Kan alle kanten opgaan. Durf er geen weddenschap op te zetten wie er vanavond gaat winnen. Droomscenario zou zijn wanneer Roda en Sparta beide winnen en Twente verliest, want dan is die club meteen gedegradeerd.

  6. Ik hoop het ook maar ik ben bang dat PEC er voor heeft gezorgd dat ze nacompetitie mogen spelen, en dat zullen ze gaan overleven. Sparta moet namelijk nog naar De Kuip en thuis tegen Heracles.

Reacties zijn gesloten.