Parkeersysteem Wijthmenerplas gemoderniseerd

Parkeersysteem Wijthmenerplas gemoderniseerd

Zwolle – Met ingang van 1 mei 2018 is er een nieuw toegangssysteem voor het parkeren bij de Wijthmenerplas. Vanaf dan kan er contant, achteraf en contactloos worden betaald. Daarnaast is er cameratoezicht bij de entree en zijn de parkeertarieven in het hoogseizoen verhoogd van drie naar vijf euro per dag.

Het nieuwe parkeersysteem is gemoderniseerd en biedt meer gemak en gebruiks-mogelijkheden voor de gebruiker. Bij het oude parkeersysteem kon alleen met gepast muntgeld worden betaald; er waren nog geen mogelijkheden voor betaling met moderne middelen. Het nieuwe systeem is daarvoor wel uitgerust en biedt flexibiliteit naar de toekomst.

Zo kan er vanaf 1 mei 2018 achteraf en op ieder moment worden betaald bij een betaalautomaat die centraal op het parkeerterrein staat. Bij binnenkomst wordt een kaartje getrokken dat de hele dag geldig is. Zo worden wachtrijen bij vertrek voorkomen. Vooralsnog blijft contant betalen ook mogelijk.

Bezoekers krijgen er iets voor terug
De parkeertarieven gaan in het hoogseizoen – van 1 mei tot en met 1 oktober van 08.00 tot 16.30 uur -, omhoog van drie naar vijf euro per dag. In de afgelopen tien jaar zijn de tarieven niet gewijzigd. Wel zijn in die jaren de beheerkosten hoger geworden en zijn er voor de bezoekers verbeteringen op de plas aangebracht. Voorbeelden hiervan zijn het opknappen van de toiletgebouwen en het verbeteren van de trailerhelling voor hulpdiensten die hun boot te water moeten laten.

Sociale veiligheid
Het nieuwe systeem is niet alleen bedoeld om parkeergeld te heffen om zo de kosten van de exploitatie van de Wijthmenerplas te betalen. Het speelt ook een belangrijke rol bij de beheersing van de toegang van het gebied in relatie tot de sociale veiligheid. Het biedt hiervoor meer mogelijkheden dan het oude systeem: er is cameratoezicht bij de entree en het systeem kan worden gebruikt om het gebied af te sluiten na zonsondergang.

Gratis parkeren in laagseizoen
Het parkeren blijft gratis na 16.30 uur en in het laagseizoen. In die periode is het vooral een wandelgebied. Na zonsondergang is het gebied gesloten voor auto’s.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Heel veilig zo’n slagboom. Ik denk dat het de criminele fietsers daar echt afschrikt.
    Of komen de criminelen alleen met een auto en een opgehouden hand om het muntenbakje van de slagboom te legen?


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.