PEC Zwolle verliest in Enschede

PEC Zwolle verliest in Enschede

Zwolle – PEC Zwolle is er niet in geslaagd om bij FC Twente de eerste uitoverwinning van 2018 te boeken. In Enschede wordt het op bezoek bij de hekkensluiter 2-0, door doelpunten van Jeroen van der Lely en Michael Maria. Een plek in de play-offs om Europees voetbal staat hierdoor serieus op het spel. ,,Het vertrouwen is heel broos”, constateert aanvoerder Bram van Polen.

PEC Zwolle begon met dezelfde elf spelers als afgelopen zaterdag in het thuisduel met Excelsior (1-1). Zwolle kreeg al binnen een minuut de eerste grote kans van de wedstrijd. Kingsley Ehizibue was mee opgekomen en dwong doelman Drommel tot een katachtige reflex. In dat eerste kwartier waren de bezoekers prima op dreef. Twente kreeg weinig kansen tot halverwege de eerste helft. De bal belandde, na een voorzet vanaf de Twentse rechterflank, voor de voeten van Jeroen van der Lely. De rechtsback, mee opgekomen, schoot onberispelijk raak. De thuisploeg, vechtend tegen degradatie, rook dat er meer in het vat zat. Voormalig Zwollenaar Thomas Lam stoomde zo op richting het doel van PEC Zwolle, maar een kordate ingreep van Seppe van den Berg voorkwam een tweede doelpunt. Die viel even later wel, toen Micha ë l Maria al slalommend de bal onder Boer door kreeg. ,,We mogen blij zijn dat het geen 3- of 4-0 is bij rust, dan hadden we ook niet mogen klagen”, vertelde Van Polen. ,,Het begin was nog wel redelijk, maar daarna was het weg.”

In de tweede helft kreeg Zwolle al snel een mogelijkheid via invaller Queensy Menig. Hij schoot gehaast naast. Na dat moment gebeurde er lange tijd niets. Zwolle probeerde het wel, maar slaagde er niet in om het doel van Drommel te bestoken. FC Twente vond het wel prima en koos sporadisch de aanval. In de slotfase kopte Thomas Lam uit een corner de bal nog op de lat, meer gebeurde er niet. Zo ging Zwolle, ondanks de steun van vele meegereisde supporters, onderuit. ,,De eerste seizoenshelft zaten we vol vertrouwen, nu is alles 180 graden gedraaid. De tweede helft hebben we geen kans gecreëerd”, was Van Polen realistisch.

Volgende week zondag speelt PEC Zwolle de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Om 14.30 uur wacht in het MAC3PARK stadion het treffen met Willem II. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 26
 1. Wat een slappe instelling, de wil om te winnen is weg. Zou zeggen gooi Mohktar en Saymak er de laatste wedstrijden er uit. Ze brengen nu niets extra’s meer.


  ⚠️ Meld

 2. Zijn ze voor de 2 wanvertoningen tegen excelsior en twente op een traingskamp geweest? Nu mogen ze wel naar een trainings strafkamp.


  ⚠️ Meld

 3. Schandalig, diep bedroevend, lijkt wel op matchfixing!!!!! lekker die Tukkers op weg geholpen voor lijfsbehoud, iets wat ze juist niet verdienen.
  Goede reclame hoor voor onze hoofdstad, ik zie met grote vrezen de nieuwe competitie tegemoet.
  PEC wees zuinig op je trouwe supporters !!!!!!


  ⚠️ Meld

 4. Misschien tegen Willem II nog een puntje, meer zit er niet. De laatste wedstrijd tegen AZ krijg je ook dik aan de broek. Europa moet je niet in willen met dit team, maar alleen een plek in de play offs had ons wel mooi 150.000 Euro aan tv rechten opgeleverd. Jammer, volgend seizoen meteen maar beginnen met een andere trainer want John krijgt dit team niet meer aan de gang. Anders moet je hem in de winterstop gaan ontslaan en dat kost nog veel meer geld.
  Tot volgend seizoen allemaal, want dan staan we natuurlijk wel weer gewoon langs de lijn, in voor en tegenspoed! Zwolle fans 4 ever.


  ⚠️ Meld

 5. Leek nergens op! Een regelrechte blamage…Mohktar, Saymak en Namli waren de enigen die lieten zien dat PEC nog ergens voor speelt, de rest deed z’n best, maar was niet bij machte het niveau van de drie sterren te halen.


  ⚠️ Meld

 6. Ik was in Enschede en alleen Sepp deed er alles aan. Die 3 sterren waar jij het over hebt gaven volledig niet thuis. 3 schoten op goal s het schamele resultaat. Geen uitgespeelde kans gehad. Spelers moeten zich schamen, diep schamen.
  Waarvoor ze op trainingskamp zijn geweest is mij ook een raadsel. Slappe hap.


  ⚠️ Meld

 7. Wat een wanvertoning, geen fatsoenlijke aanval gezien, Mokhtar en Saymak zijn veel te veel met hun toekomst na PEC bezig, dat is prima, maar zet beide heren de rest van het seizoen dan maar lekker op de bank. Laat spelers voetballen die wel nog met hun hart bij PEC zijn. Ik snap dat van ’t Schip gek wordt van zoveel onkunde en misplaatste arrogantie na de winterstop. Hem ontslaan lost niks op, kijk naar de clubs waar ze dat wel gedaan hebben. Twente gaat er rechtstreeks uit, daar verandert de overwinning van gisteren niets aan. Jammer dat de PEC spelers ze weer wat hoop hebben gegeven. Uithuilen en opnieuw beginnen.


  ⚠️ Meld

 8. Straks noemen we de 2e seizoenshelft een “leermoment”. Dan lijkt het net of ze er iets van geleerd hebben, maar intussen hebben ze niet begrepen, waardoor die enorme terugval is ontstaan. Maar misschien beweren ze dat ze wel begrepen hebben waar het aan lag; ook in dat geval mag de hele staf ergens anders zien dat ze aan de bak te komen, want in beide gevallen zijn ze incapabel…..


  ⚠️ Meld

 9. Zo maar een idee: neem nooit een trainer die spits/aanvaller is geweest. Als het slecht ging met het team waarin hij speelde moest de rest (verdediging/middenveld) het vuile werk doen.
  Van ’t Schip was vroeger ook aanvaller. Nu zijn huidige team niet thuis geeft, kan hij het tij niet keren, want hij is als ex-aanvaller niet gewend aan buffelen; laat staan dattie dit kan overbrengen…


  ⚠️ Meld

 10. Verbazingwekkend de reacties hier. Tuurlijk hoop ik ook op betere wedstrijden en ben ik teleurgesteld in de wedstrijden na de winterstop. Maar realistisch gezien, als je naar de budgetten kijkt, staan ze op de plek waar ze horen. Voor de winterstop beter gepresteerd dan verwacht, na de winterstop minder (tegenstanders passen zich ook aan).
  Volgend jaar weer (noodzakelijk) bouwen aan nieuw team. Als de puzzel past, vast weer een leuk seizoen met plek 6 tot 8 in het vooruitzicht, als de puzzel niet past, moeizaam met een plek tussen 9 en 14.

  Bij het lezen van de reacties kan ik een tekst van een andere Zwollenaar niet uit mijn hoofd krijgen:
  “Als je wint, heb je vrienden,
  rijendik, echte vrienden;
  Als je wint, nooit meer eenzaam,
  Zolang je wint……”


  ⚠️ Meld

 11. Ik hoop dat je voorspelling uitkomt voor wat betreft degradatie van Twente, maar ik ben bang dat het volgende gebeurd als je naar het resterende programma kijkt. Vitesse-Twente en Feijenoord-Sparta is beide 0 punten, staan ze nog steeds 1 achter. Dan Sparta-Heracles is 0 punten, maar Twente-NAC zal in een uitverkocht huis een kolkende wedstrijd worden die ze gewoon pakken. Dan is het play-offs tegen een Jupiler ploeg en daar komen ze normaal gesproken gewoon doorheen. Dus ik ben er nog niet zo zeker van dat ze volgende seizoen een niveau lager spelen.


  ⚠️ Meld

 12. De spelers hebben als collectief gefaald tegen Twente. Dit kun je Van ’t Schip niet echt aanrekenen, hij doet het zelfs prima! Een super opvolger voor Jans en een aanwinst voor Zwolle, wat mij betreft. Velen vergeten dat de selectie niet overstroomt van” top “kwaliteit die dragende spelers direct kunnen vervangen. Dat kan ook niet gezien het budget. Wat mij wat tegenvalt is dat er veel spelers in het hoofd al bezig zijn met het volgende seizoen. Dat mag best, maar wil je echt wat verdienen moet je als speler nu juist gas geven! Mohktar en Saymak moeten in de tweede helft van het seizoen uitblinken om een kans te maken om in de gedroomde te spelen! Helaas is dat nog niet doorgedrongen bij de mannen…. Het hele team heeft gefaald en je zou bijna denken dat er een “bel chinees” bezig is….. Als coach ben je in deze situatie kansloos. Zet je er een vervanger in en gaat het mis, ben je ook de sjaak.


  ⚠️ Meld

 13. Meer puntjes dan Jans in het eerste seizoen, Mike. Het is een topper, al blijft Ben Hendriks bij mij nog steeds de absolute nr1.


  ⚠️ Meld

 14. Ik vind dat John van `t Schip er als een gezapige ouwe opa bij zat. Wat een geweldige “drive” gaat er van die trainer uit zeg !!!!!!!!!!!!!!!
  gemodereerd

 15. Met dit team sta je er volgend jaar sowieso niet gezien het vertrek van veel spelers maar als je Europees gaat is de interesse van spelers voor PEC ook groter en valt er meer te kiezen. En precies dat hebben de heren het afgelopen halfjaar vakkundig om zeep geholpen! Daarvoor bedankt en moeten we volgend jaar weer gewoon helemaal op nieuw beginnen!


  ⚠️ Meld

 16. Wel sportief dat PEC de provinciegenoot 3 punten gunde, kom daar tegenwoordig in deze egoïstische tijd maar eens om.
  gemodereerd

 17. Gerrit Lohuis, wat kan mij het schelen dat een trainer er als een gezapige opa bij zit. Wat wil je dan? Zo’n dorpsgek als Vreven langs de lijn?
  gemodereerd

 18. Met zulk voetbal zou mij ook de moed in de schoenen zakken. Dan kun je nog zo hard schreeuwen; kansloos. Misschien willen de spelers wel niet Europa in?🤔


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.