Ernstig zieke Tobias (12) wil veel publiek bij zijn laatste wedstrijd - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Ernstig zieke Tobias (12) wil veel publiek bij zijn laatste wedstrijd

Zwolle – De 12-jarige Tobias uit Zwolle ‘speelt’ met zijn volleybalteam zaterdag 21 april om 10.00 uur op het centercourt van het Landstede Sportcentrum de laatste wedstrijd van het seizoen tegen de nummer 2. Officieel zijn ze al kampioen en dit kampioensfeest wordt groots gevierd. Tobias wil daar graag een volle zaal bij. We roepen op om massaal te komen.

Tobias is het seizoen gestart in het talentvolle jongensteam Voorsterslag/VC Zwolle JC1. De impact op het team was groot toen het bericht over Tobias werd gedeeld. Tobias heeft hersenstamkanker. Tobias is de rest van het seizoen betrokken gebleven bij zijn team. Ze hebben gestreden, net als Tobias. Met Tobias via een online verbinding tijdens competitiewedstrijden hebben ze zich geknokt naar de eerste plaats in de hoofdklasse jongens C. Tobias viert dit zaterdag met zijn team.

Het wordt een bijzonder event. Topvolleybalster Manon Flier reikt de beker uit en ook Reinder Nummerdor is present. Dit keer geen mini’s als ballenjongens en meisjes maar maxi’s. Zij worden vertegenwoordigd door een aantal mannen en vrouwen uit de Zwolse eredivisieteams. Het event wordt opgeluisterd door DJ Pedro Delamigo. Iedereen werkt belangeloos mee.

Tobias kreeg eind november 2017 landelijke bekendheid in de geschreven pers, social media en op radio en televisie met zijn oproep om verjaardagskaarten. Meer dan 40.000 kaarten kreeg hij op zijn verjaardag.

De wedstrijd vindt plaats in het Theater van de sport
Landstede Sportcentrum
Hogeland 10 te Zwolle

Aanvangstijd 10.00 uur

VC Voorsterslag JC1 – Alterno JC2

 

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ontroerend mooi inititatief, ik wens Tobias, zijn vriendjes, familie en iedereen die hier bij betrokken is een mooie dag/wedstrijd toe. Sterkte Tobias!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.