Anna Zeepsop. 89 jaar en de zaal plat!

Anna Zeepsop, geboren Flip Trooster, was back in town. Op 89-jarige leeftijd kreeg zij zondagmiddag in de Twentezaal van het Historisch Centrum Overijssel, de grotendeels oudere carnavalsvierders “tot tranen toe bewogen”. Deze legendarische Zwolse dame nam op weergaloze wijze, in onvervalst Zwols, de actualiteiten in het Zwolse op de hak.

De overvolle Twentezaal liet duidelijk weten dat men dit de laatste jaren gemist heeft. Het was dan ook voor velen bijzonder prettig te horen dat Anna Zeepsop aan het eind van haar betoog aangaf dat zij volgend jaar weer haar kijk op de Zwolse gebeurtenissen zal geven.

Flip Trooster (Vorst Kloris I) heeft in de jaren ’60, ’70 en ’80 als actief Eileuver meegedraaid in het Zwolse carnaval. Hij was ook degene die de naam van de grootste carnavalsvereniging van Zwolle, de Eileuvers, bedacht. Daarnaast is hij het geweest, die in samenwerking met Gait van der Horst senior, het volkslied van onze stad, “Ik ben een Zwollenaar”, heeft geschreven. Een lied dat nog steeds en zeker in deze dagen in het carnavalsgedruis van Sassendonk zal worden gehoord.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. anna zeepsop
  Aan Hans Smits
  Mijn hartelijke dank voor je verslag in woord en beeld van mijn opotreden als anna zeepsop.
  Je waarderende tekst maakt mij een beetje verlegen zoals ook de reactie Zondag jl.
  van de zaal mij haast ontroerde.
  Dank voor je wensen en je foto’s Flip trooster

Reageer