VV Berkum
VV Berkum

Berkum naar titelkandidaat Eemdijk

Zwolle – Berkum krijgt zaterdag een kluif van jewelste voor de kiezen want de Zwollenaren spelen dan uit bij Eemdijk, de koploper in de Hoofdklasse B. De equipe uit Bunschoten is met afstand de stabielste ploeg in de top van deze competitie en lijkt vooral de laatste weken met flinke stappen op weg te zijn naar de titel.

“Eemdijk is een erg lastige tegenstander, maar ik ben optimistisch,” kijkt Berkum-middenvelder Ruud Wellenberg vooruit. “Als we er in slagen om in ons ‘oude spel’ van eerder in deze competitie te komen dan denk ik zeker dat we een kans hebben.”

Periodetitel
Eemdijk had dit seizoen even tijd nodig om op gang te komen en de ploeg van trainer Patrick Loenen eindigde in de eerste periode als zesde. Daarna begon de machine echter op volle toeren te draaien, waardoor Eemdijk de tweede periodetitel voor zich opeiste en ook in de derde periode staan de Bunschoters nu bovenaan. De ploeg is sinds medio februari ongeslagen en prijkt de laatste vier weken ook bovenaan de ranglijst van de Hoofdklasse B.

Afgelopen zaterdag zette Eemdijk een belangrijke stap naar het kampioenschap door directe concurrent Ajax met 0-2 van zich af te schudden. In dat duel opende Eemdijk niet overtuigend maar nadat de wedstrijd een poosje stil had gelegen, omdat de scheidsrechter wegens ziekte moest worden vervangen, namen de ‘Diekers’ het heft in handen. Dat leidde tot flinke kansen voor Deen van Embricqs en Jan Pieter Hartog, maar die wisten ze niet te verzilveren. In de tweede helft sloeg Eemdijk alsnog toe nadat Ajax door een rode kaart met 10 man verder moest. In de 65e minuut zorgde Eemdijk-topscorer Maikel de Harder voor de 0-1, waarmee hij zijn totaal voor dit seizoen op 14 bracht. Ajax ging op zoek naar de gelijkmaker maar slaagde er niet in de Eemdijk-defensie te laten wankelen en gaf achterin steeds meer ruimte weg. Dat werd enkele minuten voor het slot afgestraft door invaller Argjend Selimi, die een fraaie aanval afrondde door de 0-2 in de hoek te deponeren.

Wisselvallig
Berkum, dat in november thuis vrijwel kansloos met 0-4 van Eemdijk verloor, is bezig met een wisselvallige periode. In de laatste twee duels werd er weliswaar gewonnen van de laagvliegers HZVV (2-3) en NSC Nijkerk (1-0), maar daarbij hadden de Zwollenaren af en toe niet over geluk te klagen. Berkum-keeper Dominic van Hoof speelde bovendien een cruciale rol door in beide wedstrijden een penalty te stoppen en zo de punten voor zijn club veilig te stellen.

Daardoor staat Berkum nog steeds op een vierde plaats in de Hoofdklasse B. De kansen op de hoofdprijs lijken flinterdun, maar de ploeg van trainer Arno Hoekstra heeft nog zicht op de tweede plaats en die geeft mogelijk recht op een ticket voor de nacompetitie. Daarvoor zullen de Zwollenaren echter allereerst voor een daverende verrassing moeten zorgen door het ontketende Eemdijk in eigen huis te verslaan.

De wedstrijd Eemdijk-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Harold van de Ketterij uit Goes, die op Sportpark De Vinken aan De Kronkels in Bunschoten om 14.30 uur af zal laten trappen.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Scheidsrechter heet Harold van de Ketterij?????
  Dat beloofd niet veel goeds, maar ja ……voor wie.
  Enfin we gaan het beleven, succes Berkum!!!


  Maak melding

 2. Zet de sappies maar koud en reserveer de cabriobus maar vast. Berkum wint met 1-2 van de koploper. Berkum nog altijd op titelkoers. 26 Mei party time


  Maak melding

 3. Knappe overwinning hoor! Anders was het beslist in de Hoofdklasse B. Nu is de spanning terug.
  Maar Berkum en Genemuiden (die 26/5 in Berkum tegenover elkaar staan) hebben de laatste tijd veel punten verspeeld. Genemuiden wint met 6-0 (Ajax am wint ook) en met nog 3 potjes te gaan is de stand:

  1 Eemdijk 52 pt (+28)
  2 Genemuiden 50 pt (+24)
  3 Ajax (am) 47 pt (+21)
  4 Berkum 46 pt (+10) met nog 1 wedstrijd in te halen…. Wanneer en waar? Bevrijdingsdag waarschijnlijk?


  Maak melding

 4. Inderdaad het duurt wel lang maar die 4 weken overleven we ook nog wel.

  26 Mei is het dan éindelijk zover. vv Berkum kampioen. Nee weeeeer kampioen. Eind goed al goed.


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.