CSV ’28 neemt punten mee uit Wapenveld

CSV ’28 heeft de inhaalwedstrijd tegen de s.v. WZC winnend afgesloten. In een niet al te fraaie wedstrijd werd een nuttige overwinning behaald op de gastheren uit Wapenveld en nestelden de mannen van Bauke Pot zich op een gedeelde tweede plaats.

Voor CSV ’28 was het, net als overigens voor WZC, de vraag hoe de ploegen de winterstop hadden doorstaan. Beide ploegen begonnen een beetje voorzichtig aan het inhaalduel en het was CSV ’28, dat na 5 minuten voor het eerste gevaar zorgde via Yavuz Özdemir, na een voorzet van Jeroen Soppe. Pogingen van Raymond Lachenal en Elvin Matuankotta in de eerste 20 minuten lopen op niets uit. WZC deed deze middag weinig aan de opbouw en hanteerde voortdurend de lange bal, om daarna af te wachten hoe die zou vallen.

Na een klein half uur leidde zo’n uittrap voor een gevaarlijke situatie voor het CSV-doel, maar de bal ging voorlangs. Aan de andere kant schoot Soppe, na een fraaie actie van Matuankotta de bal ook voorlangs het Wapenvelder doel. Vervolgens kreeg WZC de tot dan toe beste kans van de wedstrijd, toen Gert Wim van den Esker alleen op keeper Peter Smit kon afgaan, maar de CSV-doelman redde bekwaam. Aan de andere kant werd Raymond Lachenal, 5 minuten voor het rustsignaal, knap vrijgespeeld en diens schot werd in eerste instantie nog gekeerd door keeper van Dijk, maar de terugspringende bal werd attent door Matuankotta in het doel gewerkt (0-1).

Direct na de rust werd de prima spelende Matthijs Kremer door Soppe in staat gesteld om de score te verdubbelen, maar keeper van Dijk verwerkte het schot tot hoekschop, die verder niets opleverde. CSV ’28 bleef het spel maken en de weer herstelde Han Stolte kopte na een kwartier, de bal uit een hoekschop net naast. WXZ wilde de bakens verzetten en ging meer risico nemen door achter één op één te spelen. Dat leverde wel meer druk op het doel van Peter Smit, maar die voorkwam met een paar goede reddingen een tegendoelpunt van WZC. Onder andere een poging van de WZC-spits Ronald Burgmeijer maakte de CSV-doelman bekwaam onschadelijk. Ruim 10 minuten voor tijd besliste Matthijs Kremer de wedstrijd, toen hij een voorzet van Matuankotta erg fraai in de uiterste hoek van het Wapenvelder doel deponeerde (0-2). In de 90e minuut moest CSV toch nog een tegendoelpunt van de tot dan machteloze voorhoede van WZC incasseren, toen Arjen Schepers bij het uitverdedigen niet allen de bal, maar ook de man meenam. Erik Stapper wist hier wel raad mee en scoorde 1-2. In de paar minuten, die de goed leidende scheidsrechter van ’t Goor liet doorspelen, kwam deze verdiende overwinning op een wat mat spelend WZC niet meer in gevaar.

CSV ’28 speelde in de volgende opstelling:

Doel: Peter Smit.

Achter: Laurens Dolleman, Jeroen Broekroelofs, Arjen Schepers en Han Stolte.

Midden: Yavuz Özdemir, Pascal Frederiks, Jeroen Soppe en Matthijs Kremer.

Voor: Raymond Lachenal (65. Mayken Stolte) en Elvin Matuankotta (90. Tjaard Prins).

 

Artikel delen:

Reageer