Een oorlogsfilm voor je oren

Een oorlogsfilm voor je oren

Zwolle – Tijdens Theater Na de Dam in Zwolle gaat op vrijdag 4 mei de cinematische ervaring Oorverdovend in première. Een bijzondere voorstelling die is ontstaan uit een samenwerking tussen initiatiefnemer Boaz van Tongeren en de Stadkamer, Historisch Centrum Overijssel, Zwolse theaters, Podgront en Rotslab. Het selecte publiek, er kunnen maximaal 9 bezoekers per voorstelling deelnemen, kruipt in de huid van één van de personages. De personages zijn gebaseerd op de verhalen van personen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Zwolle verbleven.

Tijdens Oorverdovend ervaart het publiek de dilemma’s en emoties van een verzetsstrijder, een Duitse soldaat of een onderduiker ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in Zwolle. Het publiek krijgt een koptelefoon op en wordt letterlijk meegenomen in het verhaal door middel van audio-opnames met instructies en omgevingsgeluiden. De binnenstad van Zwolle verandert in het decor van een verhaal dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. De verhaallijnen zijn geconstrueerd op basis van materialen, beelden en verhalen uit de archieven van het Historisch Centrum Overijssel. De indrukwekkende collectie heeft de productie de mogelijkheid gegeven om een voorstelling samen te stellen van ongeveer 25 minuten, waarin een reeks van gebeurtenissen ervaart, die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden.

Oorverdovend speelt op vrijdag 4 en zaterdag 5 mei. Kaarten kosten € 5,- en zijn te bestellen via www.zwolsetheaters.nl

Oorverdovend wordt mogelijk gemaakt door Vfonds, Nationale Postcode Loterij en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Artikel delen: