Versterking Coniche Topvolleybal Zwolle met Lourens van der Linden - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Versterking Coniche Topvolleybal Zwolle met Lourens van der Linden

Zwolle – Komend seizoen wordt de technische staf van Coniche Topvolleybal Zwolle uitgebreid met de komst van Lourens van der Linden. In zijn rol zal hij het team assisteren met coachen tijdens de wedstrijden, het analyseren van zowel het eigen team als tegenstanders en denkt hij met het team mee over de tactische aanpak voorafgaand aan en tijdens wedstrijden.

‘Volleybal is een rode draad in mijn leven. In 2015 besloot ik om mijzelf door te ontwikkelen als trainer/    coach met als doelstelling om binnen enkele jaren assistent-coach in de Eredivisie te worden, of als trainer/coach een team in de 1e of 2e divisie te begeleiden. Na een overstap van Minerva de volleybal-vereniging in mijn woonplaats Drunen naar Hands Up in Berlicum, was ik de afgelopen twee seizoenen actief bij Taurus in Houten.

In het laatste seizoen was ik assistent trainer-coach/analist van Taurus Heren 2 en combineerde dit met de NeVoBo-opleidingen Data Volley (analysesysteem Eredivisie) en Volleybal Trainer Coach 4 (VT4). Bij de VT4-opleiding leerde ik Gerard van Vliet kennen. We spraken over onze plannen in het nieuwe seizoen. Omdat ik op zoek was naar een uitdaging in de Eredivisie en Coniche Topvolleybal Zwolle de technische staf wilde uitbreiden, kwamen vraag en aanbod bij elkaar.

Ik heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging en lever graag een bijdrage aan de te realiseren droom van Coniche Topvolleybal Zwolle. Ik kijk uit naar een goede samenwerking met de andere stafleden, spelers en andere betrokkenen die intern en extern bij  Coniche Topvolleybal Zwolle betrokken zijn.’ aldus Lourens van der Linden.

Artikel delen: