VV Berkum
VV Berkum

Berkum stunt bij koploper Eemdijk

Zwolle – Berkum heeft gestunt door met 1-2 te winnen bij koploper Eemdijk en zo de spanning in de Hoofdklasse B teruggebracht. Ondanks een door blessures verder uitgedunde selectie legden de hard werkende Zwollenaren een puike teamprestatie op de mat.

“We zijn hier niet gekomen om een onderdanige rol te spelen,” aldus Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Als je er in gelooft dat je voor een stunt kunt zorgen dan is dat ook mogelijk. Het was geen gestolen winst, we hadden nóg een paar keer kunnen scoren.” Eemdijk probeerde direct de bezoekers op eigen helft vast te zetten. Die lieten echter weinig ruimte in de achterste linies en zorgden zelf bij uitvallen voor dreiging, maar wisten de thuisploeg vooralsnog niet te verrassen. De eerste serieuze kans was voor Shohn van Gulik, die voor het Berkum-doel echter niet tot zaken wist te komen. Dat overkwam de Zwollenaren even later aan de andere kant ook toen er bij een uitbraak te veel schakels werden gezocht. Toen er bijna een half uur was gespeeld redde Berkum-keeper Dominic van Hoof met de voet op een inzet van Evert Brouwers, maar even later had de Zwolse sluitpost geluk toen een harde knal van Van Gulik op de kruising spatte.

Nadat het duel even stil was gelegd voor een drinkpauze oogstte Eemdijk binnen een minuut twee gele kaarten. Na de tweede overtreding nam Chris van der Meulen de toegekende vrije trap en de fraai aangesneden bal bereikte Jeroen van Brummen, die op de goede plek stond om hard koppend voor de verrassende 0-1 te zorgen.

Een minuut of vijf na rust redde Berkum-doelman Van Hoof miraculeus op een inzet van Mauro Franken en even later schoot Maikel de Harder voorlangs. Berkum bleef zo op de been en was zelfs dicht bij een tweede treffer, maar Eemdijk-keeper Gerben Jan Ruizendaal toonde zijn klasse door een hard afstandsschot van Marc van der Meulen onschadelijk te maken. Even later kon Berkum-spits Johnsen Bacuna alleen op weg naar het doel van de thuisclub, maar opnieuw stond Ruizendaal in de weg.
Zo’n 10 minuten voor het slot ging de Eemdijk-defensie echter akelig in de fout, waardoor Chris van der Meulen op het doel af kon. De Zwolse topscorer maakte geen fout en rondde de klus keurig af door de 0-2 achter Ruizendaal te knallen. Eemdijk gaf zich niet gewonnen en kwam enkele minuten later al terug, toen Brouwers in het Zwolse strafschopgebied onderuit werd gewerkt. Dat leverde de 1-2 op uit een penalty die door Zeger Beukers onhoudbaar binnen werd geknald achter doelman Van Hoof, die in de voorgaande duels nog twee keer een strafschop had gekeerd. Verder liet Berkum het echter niet meer komen, en de bezoekers lieten in blessuretijd nog een geweldige kans op een derde treffer liggen toen Bacuna, alleen voor keeper Ruizendaal, niet tot scoren kwam.
Daarmee bleef het bij een 1-2 overwinning voor de Zwollenaren, die vierde in de Hoofdklasse B blijven maar met een duel minder weer dichterbij kruipen. Eemdijk blijft nog koploper, maar zag achtervolger Genemuiden tot op twee punten naderen.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Ik heb extra sap geperst want het wordt zaterdag weer een mooie dag. Weer een stap dichter bij het 2e kampioenschap op een rij. Goed bezig die Arno Hoekstra.


  Maak melding

 2. Jemig Berkum Vrouwen 1 ook al kampioen net als de mannen. Hoe doen ze dat toch?

  Het zijn die verdraaid lekkere, gezonde En vers geperste sapjes denk ik.

  Mooi man


  Maak melding

 3. Gezonde prestaties op het veld zijn dus wel degelijk te combineren met een financieel gezonde vereniging Bert. Iets dat jou nooit gelukt is.


  Maak melding

 4. Met de bus mee naar de kampioenswedstrijd van vrouwen 1 op zaterdag 28 april? Geef je snel op!

  Is het aanstaande zaterdag 28 april dan eindelijk zover? Na een weekje uitstel door verlies bij Bergentheim spelen de VV Berkum vrouwen 1 zaterdag 28 april hun kampioenswedstrijd tegen DVS’33 in Ermelo. Gaat het ze lukken 3 punten binnen te slepen en kampioen te worden van de 2e klasse-C? Ze gaan hun best doen maar kunnen daar wel wat aanmoediging bij gebruiken. Het is daarom mogelijk om met de vrouwen mee te gaan met de bus naar Ermelo en ze te helpen naar de overwinning.

  Wanneer: zaterdag 28 april

  Tijd: 09.45 uur aanwezig

  Opgeven kan bij Tanja Vaartjes door een sms of app te sturen naar 06-83 60 67 35.

  Vol=Vol

  De wedstrijd begint om 12.30 uur op het sportpark van DVS’33 in Ermelo. We verwachten rond 16.00 uur weer terug te zijn in Zwolle.


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.