Sparta komt na rust op stoom - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Sparta komt na rust op stoom

Zwolle – De korfballers van Sparta hebben overtuigend afgerekend met Oerterp. De ploeg uit Stadshagen kende een moeizame eerste helft, maar na de pauze gingen alle registers open, 29-19.
Na de zeperd van afgelopen week tegen Drachten, waardoor het kampioensschap van Sparta een klein beetje op de tocht kwam te staan, waren de meeste ogen vooral gericht op het tweede aanvalsvak. Het vak met scheidend sterspeler René Compayen trad aan zonder Déanne de Lange (enkel) en heeft al een aantal wedstrijden problemen met scoren. Terwijl in het andere vak met name Jeroen Hukema met drie treffers uit evenveel pogingen direct zijn rekening opende, kon Oerterp aanvankelijk met verzilverde strafworpen in de race blijven. Het tweede aanvalsvak had te veel aanvallen nodig om eerder het verschil te maken.
“Na de pauze zie je dat we wel het gaatje konden slaan. Dat geeft vertrouwen en je ziet dan ook de krachten bij de tegenstander wegvloeien”, concludeerde trainer Henco Pullen, die zijn Sparta ook in de eerste helft al meer afstand had willen zien nemen. “Veel ploegen proberen tegen ons het tempo eruit te halen. Daar moeten we vanuit discipline wel iets tegenover zetten. Dat kan in bepaalde fases zeker nog wel beter.” Sparta kwam halverwege de tweede helft zes doelpunten los en dat was voor beide ploegen het teken om vrijuit ten aanval te trekken. Met een aantal schitterende treffers werd het publiek dan ook nog stevig verwend. Sparta heeft met vier wedstrijden te gaan aan drie zeges voldoende om de titel en de promotie veilig te stellen.

Artikel delen:

Reageer