Freire houdt titelkansen Jong PEC Zwolle levend

Freire houdt titelkansen Jong PEC Zwolle levend

Zwolle – Jong PEC Zwolle heeft maandagavond op het nippertje de titelkansen in eigen hand weten te houden. Bij winst had het kampioen kunnen worden, mits Jong Willem II zou verliezen. Al snel werd duidelijk dat de Tilburgers geen steek lieten vallen, maar de Blauwvingers leken op puntverlies af te stevenen. Een bikkelharde kopbal van Nicolás Freire zorgde in de voorlaatste minuut van de officiële speeltijd voor de opluchting in het Zwolse kamp.

Het was Jong FC Dordrecht dat al in de zesde minuut brutaal de voorsprong pakte. Dat deed het via Clarence Bijl, die een counter loepzuiver afrondde. Vlak voor deze openingsgoal had Jong PEC Zwolle de score moeten openen, maar Terell Ondaan wist van dichtbij al koppend net niet af te ronden. Vol goede moed ging de ploeg van Albert van der Haar op zoek naar de gelijkmaker en die leek na een kwartier aanstaande toen Mark Bruintjes besloot van afstand uit te halen. Doelman Thomas Fernandes had echter een prima redding in petto. Met veruit het meeste balbezit wist Jong PEC Zwolle nauwelijks gevaarlijk te worden. Toch wist het na een half uur op 1-1 te komen. Jochem van Putten volleerde binnen op aangeven van Shaquile Woudstra.

Na rust duurde het ruim een uur voordat Zwolle het eerste gevaar wist te stichten. Via Dordt-verdediger Mounaim Haddad kwam Zwolle bijna op voorsprong en uit de daaropvolgende hoekschop was Ondaan met een kopbal eveneens in de buurt van de 2-1. De grootste kansen waren echter aan de overkant, waar Mike Hauptmeijer zijn doel goed verkleinde, waardoor Eren Yildizturan zijn actie niet wist te bekronen met een treffer. Hauptmeijer voorkwam ook een klein kwartier voor tijd dat Dalvin Havertong de trekker overhaalde in een fase waarin Jong PEC Zwolle de draad kwijt leek.

Pas vlak voor tijd viel de zeer belangrijke 2-1. Freire kopte een hoekschop via de lat binnen en bezorgde Zwolle daarmee de essentiële voorsprong. In de slotseconde zorgde Jayson Donk met een eigen goal voor de 3-1 eindstand. Door de late zege staat Willem II, dat viruteel lange tijd boven de ploeg van Van der Haar stond, weer onder Jong PEC Zwolle. Maandag 30 april kan in Kerkrade alsnog de titel gepakt worden door Zwolle. Bij winst is dat gegeven een feit. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Kevin Reimink, Enver Spijodic, Joran Swart, Shaquile Woudstra, Rogier Benschop en Jairo Schet blijven spelen bij de beloften en krijgen mogelijk een kans bij het eerste elftal.

    Mark Bruintjes, Pim ten Have, Joep Jansman, Steyn van Ark (gaat volgens uiterst betrouwbare bron naar Amerika), Kaan Tanriver en Jochem van Putten vertrekken na dit seizoen bij Jong PEC Zwolle.

    Bron: Forza Zwolle


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.