Zwolle viert Koningsdag 2018: dit kun je doen - Foto: Onbekend
Foto: Onbekend

Zwolle viert Koningsdag 2018: dit kun je doen

Zwolle – De oranje feestartikelen en oranje tompouces kunnen weer tevoorschijn gehaald worden. Het is bijna Koningsdag! Met daaraan voorafgaand Koningsnacht. Twee dagen waarop er volop feest gevierd wordt, ter ere van de verjaardag van koning Willem-Alexander. Ook in 2018 zal het Oranje-feest weer losbarsten in Zwolle. Van de verschillende vrijmarkten tot optredens.

Niet alleen in de binnenstad, maar ook in de verschillende wijken worden verschillende activiteiten georganiseerd. Veel van deze activiteiten zijn gratis te bezoeken. Weet je dus nog niet wat dit jaar het plan tijdens Koningsdag wordt, misschien lukt het dan na het volgende overzicht.

Koningsnacht 26 april
In de Aa-landen zijn ze er al vroeg bij. Op donderdag van 16.00-20.00 uur is er een vrijmarkt voor alle leeftijden op het plein voor De Bolder. Daarnaast is er voor kinderen een springkussen en zal er muziek zijn.

Funky Food Fest
Tijdens koningsnacht en Koningsdag wordt op het Grote Kerkplein het Funky Food Fest georganiseerd. Verschillende foodtrucks verzorgen eten, waaronder burgers, braadworsten en crepes. Daarnaast zal er muziek worden verzorgd door Vinyl DJ’s en is er live music.

Koningsnachtspektakel
Koningsnacht wordt door Coen en Sander op donderdagavond vanaf 19.00 afgetrapt met het Koningsnachtspektakel op de Grote Voort. Hier kunnen ruim 15.000 muziek- en partyliefhebbers compleet uit hun dak gaan. BN’ers, waaronder Frans Duijts, Wolter Kroes, Def Rhymz, Dries Roelvink en Mental Theo maken hun opwachting.

Vrienden van de Voorstraat live
De verschillende uitgaansgelegenheden in de Voorstraat hebben de handen ineen geslagen en presenteren samen Vrienden van de Voorstraat live. Hier zal tijdens Koningsnacht de jonge band Kings of Diamonds spelen, waarna DJ Dennie het stokje overneemt.
Hossen, springen en dansen, bijzijn is meemaken.

KingsTek
Bij Eureka wordt dit jaar opnieuw KingsTek georganiseerd tijdens Koningsnacht en Koningsdag. Vanwege het succes van afgelopen jaar, is er dit jaar een extra stage toegevoegd. Twee dagen lang Techno, meer underground en rebelser dan ooit.

Optredens in de binnenstad
In de binnenstad kan men ook verschillende optredens bezoeken. Deze zijn door de HESZ, Horeca Evenementen Stichting Zwolle, georganiseerd, zodat bij veel café’s en kroegen in de binnenstad naast een drankje ook van muziek kan worden genoten. Kijk hier voor het volledige overzicht.

Koningsdag 27 april
De burgemeester doet om 12.00 uur de officiële opening van Konigsdag met het hijsen van de vlag en het zingen van het Wilhelmus onder leiding van het Thomas Orkest.

Wie liever op Koningsdag de verschillende vrijmarkten bij langs wil, kan natuurlijk terecht aan de Diezerpromenade. Van 07.30-12.00 uur kunnen kinderen van 6 tot 13 jaar daar hun spulletjes verkopen. De opbouw hiervan begint al om 06.00 uur.

In het Ter Pelkwijkpark wordt door de scouting verschillende spellen georganiseerd voor kinderen, zoals: Touwtje trekken, klimobject, springkussen, schop `em dr in bij Edwin, sponzen gooien en eendje vissen. Hier kun je terecht van 11.00-18.00 uur.

Optredens in de binnenstad
De hele dag vinden er in de binnenstad optredens plaats op verschillende podia, georganiseerd door de HESZ. Kijk hier voor een compleet overzicht.

Koningsdag in de wijken
Voor wie liever in eigen wijk blijft, ook hier is veel te beleven. Zo organiseert SVI vanaf 09.30 uur op sportpark De Siggels in Zwolle-Zuid verschillende activiteiten, waaronder een kleedjesmarkt en kinderspelen. Ook in Assendorp wordt er van 09.00-12.00 een kinderkleedjesmarkt georganiseerd, daarnaast kan het publiek op het Assendorperplein van meerdere optredens genieten. In Westenholte worden bij sportpark De Weide Steen tussen 08.30-13.00 uur allerlei spelletjes gedaan tijden de Koningsspelen daarnaast is er gelegenheid om spulletjes te verkopen op de kleedjesmarkt. Ook kunnen geïnteresseerden terecht in Stadshagen voor een kleedjesmarkt. Deze zal van 09.00-14.00 uur plaatsvinden in het Twistvlietpark en omgeving. In Park Eekhout is van 11.00-17.00 uur volop oranjepret met een kleedjesmarkt, een stormbaan en een springkussen. Daarnaast worden er verschillende workshops voor jong en oud gehouden en kan men luisteren naar live-muziek.

KingDance
Wie op Koningsdag liever het geneuzel tussen tweedehands spulletjes ontloopt, maar wel wil genieten van muziek, kan terecht bij KingDance. Dit spektakel vindt op vrijdag plaats op de Grote Voort. Artiesten zoals Lil Kleine, The Partysquad en Mr. Polska zullen er een groot feest van maken.

Vuurwerk
Vanaf 22.00 uur zal er een groot Oranje vuurwerkshow te zien zijn op het Rodetorenplein waarmee de festiviteiten van Koningsdag 2018 in de stad worden afgesloten.

Mis je nog een evenement rond Koningsnacht/Koningsdag? Meld het ons!

Artikel delen:
Reacties 93
 1. is er ook een kleedjesmarkt in stadshagen en zo ja van hoe laat tot hoe laat?
  gemodereerd

 2. Ja, in het Twistvlietpark en omgeving zal van 09.00-14.00 een kleedjesmarkt worden gehouden. Het artikel is aangevuld.


  ⚠️ Meld

 3. Wat staat het geluid bizar hard! In mijn woning in dieze oost heb ik de ramen en deuren dicht. Toen begon het. Ik dacht dat het een aso met zijn auto was, vlak voor mijn deur, maar het is nog erger dan dat. Wolter Kroes, Dries Roelvink en andere simpele zielen-muziek dat legaal in elke woning van Zwolle wordt afgespeeld: Tokkietoestanden!


  ⚠️ Meld

 4. Eens J Doorn. Dit gebeurt alleen in Zwolle. De gemeente zou haar inwoners moeten beschermen, maar ze promoten dit juist.
  gemodereerd

 5. Het geluid staat niet bizar hard maar wordt met name door de windrichting als hard ervaren. Daarnaast klinkt gecomprimeerd geluid vaak vele malen harder in een “open” omgeving zoals de lokatie waar het evenement plaats heeft.


  ⚠️ Meld

 6. Te zot voor woorden! Mijn kids willen morgen ook een leuke Koningsdag en moeten daarvoor vroeg op. Maar zijn nu nog steeds wakker omdat ze niet kunnen slapen door die klere herrie!


  ⚠️ Meld

 7. Wanneer je weet dat door de windrichting gecomprimeerd geluid harder klinkt in een ‘open’ omgeving zet je het toch zachter, of is dat te simpel gedacht?


  ⚠️ Meld

 8. He hè, 0:10 uur, eindelijk rust! Ben bang dat we morgenavond dit nog een keertje kunnen verwachten. Wat een k..stadsbestuur dat dit kan.


  ⚠️ Meld

 9. Het geluidsniveau simpelweg lager zetten is geen optie. Het publiek wil ook “beleving”. Een actiefilm kijken in de bioscoop doe je ook niet met de volumeknop op standje zacht. De windrichting is ook van invloed op het verspreiden van de geluidsgolven. Daar heeft de organisator geen invloed op. Daarnaast fungeren gebouwen in de omgeving als klankkast.
  Een andere opstelling van de speakers zou een optie kunnen zijn.
  Ik begrijp dat mensen het als irritant ervaren als de kopjes in de kast staan te trillen en de kinderen niet kunnen slapen. Aan de andere kant woon je in een stad die ook voorziet in de behoeften van zijn inwoners. Veel evenementen zijn al op andere lokaties gehouden maar daar kwamen ook klachten over binnen. Moeten we nu echt klagen over 2 dagen in het jaar waarbij we enige overlast ervaren en daardoor maar alle evenementen uit de stad gaan weren?
  We willen vliegen maar geen vliegtuigen boven ons huis, telefoneren maar geen mast naast ons huis, genieten van muziek maar geen geluidsoverlast…. wie de schoen past…


  ⚠️ Meld

 10. Gisteravond alweer een klacht bij de Gemeente Zwolle ingediend wegens lawaai overlast. Het wordt elk jaar erger in Zwolle. Van april tot september is het raak met diverse muziekevenementen. Dit moet maar eens stoppen.
  gemodereerd

 11. Het geluidsniveau simpelweg lager zetten is juist de beste optie. Die beleving doe je zelf; beetje sneu als je daartoe niet meer in staat bent… Van het geluidsniveau in de bioscoop heeft geen buitenstaander last.
  De stad voorziet in behoeftes van de inwoners. OK; maar dat houdt niet in dat die taringharrie t.b.v. een paar, leidt tot overlast voor velen.


  ⚠️ Meld

 12. En ja hoor, het gezeik is weer begonnen.
  Zoek toch een hutje op de hei en ga niet in de stad wonen. Hier in stadshagen het feestje ook goed gehoord, maar geen last van gehad, fijne koningsdag Zwolle.


  ⚠️ Meld

 13. Hmmm, toen ik in Zwolle ging wonen was er geen reet te doen, geen openlucht toestanden en een keer per jaar een carnavalsoptocht. Best te doen, toen. Dit in tegenstelling tot de laatste jaren.


  ⚠️ Meld

 14. Als de gebouwen in de omgeving als klankkasten zouden fungeren dan is dat een reden om festivals niet binnen de bebouwde grenzen van de gemeente te houden. Maar ik geef je deze: stenen geven niet mee en gebouwen werken niet als klankkasten. Neemt niet weg dat bij bepaalde windrichtingen sommige locaties totaal ongeschikt zijn. Laat je de windrichting nou niet kunnen regelen. Waar we wel invloed op hebben is de locatie, het volume, het tijdstip van de dag en het aantal keer per jaar. Waarom ging het gisteravond bijv door tot 1.00 uur ’s nachts??


  ⚠️ Meld

 15. Er zijn afspraken gemaakt over de geluidsnormen. Laat de organisator zich daaraan houden. Hij is de HELFT van de tijd over de norm heengegaan! Hoeft niemand in een hutje op de hei (hoe afgezaagd is dat argument!) Gemeentebestuuur, deze organisator maar niet meer want hij kan het dus niet!!


  ⚠️ Meld

 16. En ook ditmaal wordt een terechte klacht wegens urenlange geluidsoverlast door sommigen afgedaan als zeiken en dat je maar een hutje op de hei moet opzoeken. Niet het probleem oplossen maar de klagers verketteren. Moeten de Groningers ook maar verhuizen naar een hutje op de hei als ze niet tegen aardbevingen kunnen?


  ⚠️ Meld

 17. Herhaling van zetten…

  Laat ik mijn zet ook maar herhalen:

  Als m’n buren een feestje willen vieren dan kan ik daar last van hebben, maar dat moet je elkaar af en toe gunnen anders kun je nooit meer een feestje vieren.

  Maar als mijn buren op vijf kilometer afstand een feestje vieren en nog heb ik er last van, dan is het wat mij betreft afgelopen. Honderden huishoudens zitten in de teringherrie terwijl de feestvierders godsamme oordoppen moeten dragen.

  Doe gewoon de volumeknop wat naar beneden. Probleem opgelost.

  Als je dat “zeiken” vindt dan heb je alle contact met de realiteit verloren.


  ⚠️ Meld

 18. Het is niet prettig om uren lang harde muziek aan te moeten horen. Echter is dit bijna niet te voorkomen op een open lokatie. Zou dit evenement buiten de stadsgrenzen hebben plaatsgevonden dan hebben ook daar mensen last van of raken de vogels in het natuurgebied wel van streek. Er zijn genoeg redenen om evenementen te verbieden maar ook om mensen plezier te laten hebben. Een beetje water bij de wijn van beide kanten maakt het leven een stuk prettiger…
  gemodereerd

 19. Dus gewoon elk jaar een andere organisator. Dan kan het elk jaar weer lekker hard. En elk jaar zeggen: deze nemen we niet meer want hij kan het dus niet. Zo kun je het ook oplossen
  gemodereerd

 20. Met welke realiteit heb jij dan contact? Van je buren accepteerjeeen feestje. Als stad kun je ook accepteren dat een groep een feestje heeft.


  ⚠️ Meld

 21. Ik woon iets verder dan 5 kilometer afstand, aan de andere kant van de IJssel. Als ik nou nog muziek hoorde, kan ik er mee leven. Ik kan het hooguit niet mooi vinden, maar goed. Het enige wat je nu hoort is continu gedreun. Zelfs de ramen rammelen ervan. Misschien de bassen iets terugdraaien?
  gemodereerd

 22. Slaat in dit geval nergens op: “Een beetje water bij de wijn van beide kanten maakt het leven een stuk prettiger…” want van de kant van de evenementen wordt er geen decibel ingeleverd.
  gemodereerd

 23. Begrijp niks van al deze reacties. Ja, het dreunt lekker. Maar hallo, het is Koningsdag! Dat moet toch gevierd worden. We willen hier toch geen dooie stad?
  gemodereerd

 24. Inderdaad erg makkelijk om te zeggen dat mensen niet mogen klagen en aan feestvierders moeten denken.
  Onder het mom van bij een feest hoort nu eenmaal keihard geluid. Saaie stad anders bla bla bla.
  Maar ze vergeten wel dat er s’morgens vroeg alweer een vrije markt begint om 7:30!
  Nu met een chagrijnig kind gezeten die pas net voor 1:00 kon slapen door het te hoge decibel gehalte.
  Maar ja daar hoeft men dus blijkbaar geen rekening mee te houden??
  Want Koningsdag is alleen maar voor de luide decibellen feestvierders.
  Andere jaren weinig last van gehad. En gun andere ook echt hun plezier, maar dit jaar was het geluid echt harder dan voorgaande jaren.
  Hoefde niet eens een raam voor open te zetten.
  Daar mag men gewoon wat van zeggen.
  gemodereerd

 25. In Berkum was het niet normaal wat een herrie zeg.
  Zelfs bij onze plaatselijke voetbalclub maken ze niet zo’n herrie.
  Volgend jaar een tandje minder graag.
  gemodereerd

 26. Ook in Hasselt was het feest in Zwolle te horen. Lag duidelijk aan de windrichting..)
  Was wel keurig om 00:00u afgelopen trouwens. Het feestje bij de buren duurt wel eens langer.
  gemodereerd

 27. Zo onduidelijk was je niet, Riet, dat ik je punt niet zou snappen. Laat ik mijzelf dan anders uitdrukken. Jij maakt het klein met een vergelijking met je buren. Ik vergroot dat door jou, als lid van een stadsgemeenschap, voor te houden dat je als wijkbewoners ook enkele feestjes van de stad zou kunnen accepteren. Zo vaak gebeurt het niet.


  ⚠️ Meld

 28. Over een paar jaar is er helemaal geen reet meer te beleven in Zwolle door alle klagers die het voor de rest verzieken.

  Je bent toch een Hanzestad? Gedraag je dan ook zo. Zwolle begint steeds meer op een dorp te lijken!

  Koopzondagen? Nee niet meer want we willen op zondag allemaal naar de kerk.

  Evenementen? Nee, doe maar niet want de Zwolse oortjes zijn heeeeeel gevoelig.

  Mensen verhuis dan naar een dorp, je woont in de hoofdstad van Overijssel.
  gemodereerd

 29. Theo van Maanen, onder welke steen leef jij?

  “Koopzondagen? Nee niet meer”? Hoezo nee niet meer? Er zijn juist steeds meer mensen vóór de koopzondag. Zelfs het CDA is voor tegenwoordig. Alleen moet de macht van de CU nog gebroken worden. Dat is slechts een kwestie van tijd.

  “Evenementen? Nee, doe maar niet”? Hoezo doe maar niet? We hebben na Amsterdam de meeste evenementen van het land. Er is helemaal niemand tegen evenementen.

  “door alle klagers die het voor de rest verzieken”? Het zijn niet de klagers die het verzieken maar de lui die aan de volumeknop zitten.

  Er was feest en muziek in de hele stad en alleen over Kingdance wordt geklaagd. Terwijl Kingdance aantoonbaar de normen heeft overschreden. M.a.w. de klagers hebben gewoon gelijk.

  Het is toch van de zotte dat één festival zo veel overlast kan veroorzaken en dat de mensen die daar last van hebben, maar naar een dorp moeten verhuizen? Pleur lekker zelf op als het je hier niet bevalt.


  ⚠️ Meld

 30. Ah, als het feest maar groot genoeg is, ben ik opeens een wijkbewoner?

  Als ze in Deventer zo’n herrie maken dat ik het hier kan horen, ben ik dan opeens een Deventenaar?

  Ik ben geen wijkbewoner. Ik woon op vijf kilometer afstand.

  Het wil maar niet tot je botte hoof doordringen hoe absurd het is dat ik dan nóg wakker moet liggen he?


  ⚠️ Meld

 31. Klopt, Riet, dat kring je met een bot hoofd. Lekkere discussiestijl trouwens. Als je geen overlast wilt hebben, woon je in een stad natuurlijk niet op de beste plek. Daar zul je altijd last hebben van af en toe ongevingslawaaai door festiviteiten en verkeerslawaai. De windsnelheid en -richting bepalen welke wijken overlast hebben.
  Af en toe overlast is part of the deal. Je bent niet alleen op de wereld.


  ⚠️ Meld

 32. Dit hebben we weer gehad. 12,5 geluidsklachten (waarvan zeker 2 van Co) in een zeer positief gestemde provinciehoofdstad, die hunkert naar meer leven. Die smacht naar meer leven en deining. Zeker vanaf de jaren ’60 en ’70. Heb wederom in eigen omgeving enkel positieve geluiden (niet te hard) gehoord over het feest dat in heel NL uitbundig wordt gevierd.

  Om nog even in de stemming te blijven….De mooiste dag van het jaar komt er weer aan. Met het grootste en gezelligste BFO van mooi-NL.
  Iets om nogal trots op te zijn.
  Toch valt er weer wat tekst te tikken op WLZ:
  – Waarom die controles met hoge zwarte hekken?
  Wat een vrijheid.
  – Waarom mag je geen eigen drank meenemen?
  – Waarom allemaal links ruig?
  – Waarom is de drank zo duur?
  Natuurlijk niet: waarom is het zo populair, waarom is het gratis, waarom is er zo’n uitstekende sfeer? Waarom is er nooit ruzie?
  – Maar waarom ervaar IK het geluid zo hard?
  Want geluidservaring is nog steeds, natuurlijk
  te meten, maar vooral subjectief.
  Hier gaat t ook nog eens over enkele festiviteiten per jaar.

  Over hoeveel geluidsoverlast per dag gaat t straks met t vliegveld?

  Straks ook nog leven op zondag in onze unieke binnenstad…

  Het is een zwaar en zuur leven.


  ⚠️ Meld

 33. In een stad waar geleefd en gevierd wordt zal je altijd “overlast” ervaren. De een vindt het prachtig wat er allemaal gebeurd en de ander ergert zich er dood aan. Dat hoort nou eenmaal bij het leven.
  Reken er maar op dat organisaties die deze evenementen organiseren streng gecontroleerd worden.
  Echter is er niet altijd een lokatie beschikbaar om evenementen te organiseren of is het kostentechnisch niet mogelijk om het betaalbaar te houden voor de bezoeker. Ik ben van mening dat de gemeente Zwolle er alles aan doet om het iedereen naar de zin te maken qua evenementen maar geluidsoverlast is simpelweg niet te voorkomen met outdoor evenementen. Bovendien is de windrichting enorm van invloed op het effect van geluid en niet te sturen door de organisatie. Volume en opstelling van de speakers zijn dit echter wel, een leermomentje wellicht. De één houdt van klassieke muziek, de ander van hardcore of pop etc. Laten we elkaar in onze waarde laten en niet op alle slakken zout leggen en overal over zeuren. Het is vervelend maar er zijn ergere dingen in de wereld.


  ⚠️ Meld

 34. Haha, helemaal eens. Hoewel ik me ook realiseer dat ik niet elke specifieke leefsituatie in beeld heb. Voor sommigen zal eventtuele geluidsoverlast best een probleem zijn, maar Konings- en Bevrijdingsdag mag je toch niet ongemerkt voorbij laten gaan.


  ⚠️ Meld

 35. Koningennacht prima de Venga Boys kunnen horen vanuit bed met het raam dicht. De volgende dag ook redelijk op tijd naar bed. Tijdens King Dance. Wind gedraaid, dus niks gehoord. Valt ook hier op, want daar hoor ik niemand over. Het kan gebeuren. De ene keer hoor je zelf wat, de andere keer sta je er bij terwijl anderen het thuis horen. Live and let live. Als het nou elke week was, zou ik het over de top reageren op een avond muziek nog kunnen begrijpen.


  ⚠️ Meld

 36. Man, man, wat een gezeur weer, als die muziek nu bijvoorbeel tot 03:00 uur s’nachts te horen was geweest dan snap ik dat gezeur nog wel, maar in Zwolle gaat de volumeknop stipt om 24:00 uur naar 0. Wat is dan het probleem?


  ⚠️ Meld

 37. PeterD, ik heb in Amsterdam gewoond, toch ook echt een stad en nooit overlast gehad. En “dan ga je maar in een dorp wonen” is óók geen voorbeeld van een fraaie debatteerstijl. Neem eerst eens iemands klachten serieus, misschien dat ik jou dan ook serieus neem. Dus tot die tijd: donder jij maar lekker op naar het platteland, daar kun je zo veel lawaai maken als je wilt en de enigen die daar last van hebben zijn twee boeren en een paar koeien.


  ⚠️ Meld

 38. Wat heb jij een agressieve discussiestijl, Riet. Ik heb nergens gezegd dat je in een dorp moet wonen. Wel dat je in een stad meer overlast van anderen ervaart, omdat er meer mensen op een kluitje wonen. Ook een aanname van jou dat ik degene ben die geluidsoverlast veroorzaakt. Nee dus. Ik ga niet naar concerten en hou niet van de muziek die vrijdagnacht gedraaid werd. Ik gun de liefhebbers hun feest echter wel en accepteer dat ik het hoor. Dat is het verschil tussen jou en mij.
  Twee boeren en wat koeien mogen wel overlast ervaren, maar Riet Pluim niet. Als het nu wekelijks was, gaf ik je gelijk. Die paar keer per jaar moet het kunnen. Leven en laten leven.


  ⚠️ Meld

 39. Keurig mailtje gehad van de Gemeente Zwolle ivm mijn melding van geluidsoverlast. Ze melden dat ik 5 mei weer muziekoverlast kan ervaren.

  Ik zal dhr vd Gronde vandaag alvast een email sturen met de muzieklabelst die ik as zaterdag weer ga ervaren.

  Zoooo voorspelbaar die overlast.


  ⚠️ Meld

 40. Was het maar elke week dan viel het idd nog mee. As zaterdag weer overlast.

  Dat wordt de 3e maal in 8 dagen. Schandalig


  ⚠️ Meld

 41. Klopt. In je hersenen om precies te zijn. Die signaleren het lawaai dat door de oren wordt waargenomen als herrie.


  ⚠️ Meld

 42. Er is hoop voor jullie
  AMSTERDAM – Een apparaatje op het raam dat vijftig procent van het geluid tegenhoudt. Het klinkt als een droom voor mensen die last hebben van veel (vlieg)verkeer of van tuinfeestjes bij de buren. In de toekomst kunnen we deze feestjes echter gewoon ’zachter zetten’.

  Wetenschappers zijn erin geslaagd een systeem te ontwikkelen waardoor geluid buiten blijft. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de ’active noise control’-technologie, die ook wel te vinden is in de beste ’noise cancelling’ koptelefoons.

  Op naar t volgende feestje 👍


  ⚠️ Meld

 43. Prima uitvinding. Jammer dat het alleen maar werkt bij lawaai van (vlieg)verkeer of bij tuinfeestjes en dat je het apparaat op je raam moet bevestigen.

  Misschien iets voor de rosse buurt.


  ⚠️ Meld

 44. Bas, bedoel je misschien dat de oren het geluid waarnemen en de hersenen dat registreren als geluid, waarna er een emotie aan gekoppeld wordt?


  ⚠️ Meld

 45. Neh, ik ga lekker naar het park 😀 Eerst samen met de bejaarden naar de dames van de Bluebettes kijken en dan helemaal door t/m Chef’s Special. Desondanks veel plezier bij de D4L 🙂

  Vrijheid, dat vier je 😀


  ⚠️ Meld

 46. Man levend verbrand bij gemiddeld 25 graden. Hoe kan dat zie ik Jasper Bos denken? Nou heel simpel. Het gemiddelde van -20 en + 70 is precies 25. Hahahaha. wat mooi wat mooi.


  ⚠️ Meld

 47. Ik denk dat Co thuis prima van die muziek kan genieten. Daar heeft hij bovendien geen last van hoge hekken, strenge beveiligers, consumptiemuntjes, zuipende en blowende jeugd en lange rijen bij de toilet. Verstandige keuze.


  ⚠️ Meld

 48. Wat mij opvalt bij velen is dat ze de DIKKE IK MENTALITEIT bezitten. Een uitspraak van onze minister president Mark Rutten. Hij doelt hiermee op de maatschappij die steeds egocentrischer wordt.

  Voorbeelden die dit bekrachtigen zijn. Ervaar je overlast ga maar lekker naar een hutje op de hei of nog erger emigreer dan maar als het je niet bevalt of gemiddeld 1x in de week overlast ervaren is niet zo erg.

  Het nogmaals aan hoe ziek en egocentrisch vele individuen zijn in onze maatschappij.


  ⚠️ Meld

 49. Denk dat het wel meevalt. Je kunt je oordeel niet laten afhangen van wat je hier leest. Hier zie je alleen de uitersten.De meesten vieren gewoon feest of kunnen ermee omgaan.


  ⚠️ Meld

 50. Maar voor het knusse Zwolle zijn dit gewoon de keiharde grote. Dat kun je toch niet met droge ogen ontkennen?


  ⚠️ Meld

 51. Gemiddeld nog niet 1x per maand. Niet overdrijven aub.

  En je kan je statement prima omdraaien. Waarom luisteren naar de ik die stilte wil ten kostte van 150k+ mensen die graag hun vrijheid met een feest vieren?


  ⚠️ Meld

 52. Feit, de door jou bejubelde minister president is een notoire leugenaar!! Dat je hem aanhaalt om je standpunt kracht bij te zetten geeft wel aan hoe ver jij van de werkelijk afstaat!!!!


  ⚠️ Meld

 53. Volgens de Stentor zijn er bij de gemeente Zwolle tachtig klachten binnengekomen over geluidsoverlast rond de twee evenementen voor en tijdens Koningsdag. Waarvan 2 van Co en ? van Riet Pluim.
  Vanwege de windrichting werd het vooral gehoord in de Aa-landen, Holtenbroek en Berkum.
  Uit de 2700 metingen van de gemeente bleek dat de geluidsnorm (76 dB voor normaal geluid en 90 dB voor basgeluid) geen enkele keer overschreden is.


  ⚠️ Meld

 54. Je moet goed lezen PeterD (ikkeik). Hoe kom je erbij dat er maar 80 mensen last hadden van de muziek.

  Er zijn 80 klachten bekend maar dat is heel wat anders. Iemand kan afgesproken met zijn wijk dat hij een klacht indient namens hun allemaal.

  Grappige naam heb je trouwens. Die D zou zomaar een afkorting van Dikkeik kunnen zijn.

  Hahaha


  ⚠️ Meld

 55. Tja Riet veel egocentrischer dan PeterD (ikkeik) ga je ze niet krijgen. Ervaar je overlast rot dan maar lekker op. Diep triest en zeer asociaal. PVV stemmertje?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.