Selectie Regio Zwolle Volleybal bijna compleet

Zwolle –  Regio Zwolle Volleybal heeft de selectie voor het seizoen 2018-2019 zo goed als compleet. In totaal staan er al twaalf speelsters op papier. Nieuwkomers in Zwolle zijn Lotte Groninger, Kim de Wild, Bjorna Gras en Nova Marring. De talenten Julia Joosten en Nynke Hofstede worden overgeheveld naar het eerste team.

De kersverse nummer drie van Nederland gaat komend seizoen voor een finaleplaats. Om die doelstelling kracht bij te zetten, wordt de selectie vergroot van elf naar veertien speelsters. “We willen verder gaan waar we dit seizoen zijn geëindigd”, vertelt coach Wilfried Groothuis. “Met een belangrijke kern van speelsters die blijven, talentvolle aanwinsten en nieuwe speelsters met ervaring in het spelen van play-offs, staat er een fanatieke en kwalitatief goede selectie. Op dit moment zijn er twaalf speelsters vastgelegd, maar we vullen nog aan naar veertien. We hebben ons gemeld in de top van de eredivisie en met deze groep heb ik alle vertrouwen in een volgende stap omhoog.”

Robin van de Velde, Marije Neuman, Maureen van der Woude, Ester de Vries, Manon Zeeboer en Kelly van der Haar blijven verbonden aan Regio Zwolle Volleybal. Rosita Blomenkamp, Anneke Ykema, Kim Robitaille en Iris Reinders gaan de club verlaten, terwijl de gesprekken met Siska Hoekstra nog lopen. De ploeg wordt aangevuld met enkele aanwinsten, waaronder de 20-jarige spelverdeelster Lotte Groninger. Zij komt over van VC Sneek. “Ik heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging bij Zwolle. Het is de volgende stap in de ontwikkeling van mijn volleybalcarrière. Ik kijk er naar uit om met Zwolle te gaan spelen om de prijzen”, vertelt Groninger.

Nieuwe libero’s
Libero Bjorna Gras (22) komt over van VCN Capelle. “Zwolle is een fanatiek, ambitieus en leuk team en doet mee om de bovenste plekken in de eredivisie. Het team wil, net als ik, alles eruit halen. Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging”, stelt Gras, die concurrentie krijgt van de 24-jarige Kim de Wild. Zij verruilt Eurosped voor Regio Zwolle Volleybal, maar is nog altijd herstellende van een blessure. Pikant genoeg liep ze die op in een wedstrijd tegen de Zwolse fomratie. “Ik ben enorm blij en trots dat ik volgend seizoen bij de nummer drie van Nederland mag spelen. En dat ik alle tijd krijg om te revalideren.”

De hoeken worden komend seizoen ingevuld door captain Ester de Vries, Manon Zeeboer en Kelly van de Haar. Dit drietal wordt aangevuld met de talenten Julia Joosten en de 16-jarige Nova Marring, die de overstap maakt vanaf Sudosa Assen. “Bij het meetrainen klikte het direct goed. Toen ik gevraagd werd, was de keuze ook niet moeilijk. De communicatie bij Zwolle is heel fijn en dat hielp heel erg bij mijn keuze. Ik ben ontzettend blij met de nieuwe uitdaging en heb er alle vertrouwen in dat we er een mooi seizoen van gaan maken”, aldus Marring.

 

Artikel delen: