Hulporganisatie DVN start Bert Bever-Club

De Zwolse ontwikkelingsorganisatie De Verre Naasten (DVN) gaat starten met een speciale club voor kinderen, onder de naam: Bert Bever-Club. Afgelopen vrijdag 1 februari vond de officiële presentatie hiervan plaats in het Ecodrome in Zwolle.


De leerlingen van De Schatgraver poseren samen met de enorme bever die bij de presentatie van de Bert Beverclub aanwezig was…

Leerkrachten en voorlichters konden daar kennismaken met Bert Bever, de mascotte van de kidsclub. Kinderen van groep 5 van basisschool De Schatgraver uit Zwolle-Zuid hadden het speciale Bert-Beverlied al ingestudeerd en lieten dat vol enthousiasme horen aan de aanwezigen. Daarna stortten zij zich op de enorme bever die aanwezig was om een en ander toe te lichten en op de patat met frikandel.

Op Tweede Pinksterdag 2008, tijdens de tweejaarlijkse landelijke publieksdag van DVN, kunnen kinderen zich officieel inschrijven voor deze club. Leden ontvangen dan regelmatig een eigen nieuwsblad en kunnen meedoen aan diverse activiteiten. Doel van de kidsclub is kinderen meer inzicht te geven in het ontwikkelingswerk van DVN en hen meer te betrekken bij de – vaak droevige – omstandigheden van leeftijdsgenoten in de Derde Wereld. DVN doet al veel om kinderen en jongeren te betrekken bij haar werk, onder andere door een landelijke scholentoer van de Afrikaravaan, een grote bus die het leven in Afrika interactief onder de aandacht brengt.

Bert Bever staat model voor een aaibaar maar tegelijk heel actief beestje. Op de speciale website en in de magazines kunnen de kinderen straks volgen hoe hij de hele wereld over reist, op zoek naar de projecten van DVN. In het eerste nummer is Bert Bever op Papua (Indonesië) waar hij onder andere vertelt over de MAF, een organisatie voor zendingsvliegers. DVN hoopt dit jaar voldoende geld in te zamelen om een nieuw MAF-vliegtuig te kunnen financieren en daarbij worden zoveel mogelijk basisschoolkinderen ingeschakeld. Website: www.bertbever.nl.

Artikel delen:

Reageer