Zwemloop in het Openluchtbad in Zwolle - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Zwemloop in het Openluchtbad in Zwolle

Zwolle – Op woensdag 16 mei wordt in het Openluchtbad de tweede editie van de Zwolse zwemloop georganiseerd. Vorig jaar werd deze zwemloop voor het eerst georganiseerd, in het kader van het 25-jarig jubileum van de Vereniging Openluchtbad Zwolle. Dat was een succes en daarom werken triathlonvereniging Triade, zwemvereniging ZV44, Terp 3 en het Openluchtbad opnieuw samen om er ook dit jaar weer een leuk sportevenement van te maken, voor jong en oud.

Bij de zwemloop zwemmen de deelnemers eerst een aantal baantjes in één van de twee 50 meterbaden van het Openluchtbad. Daarna lopen ze één of meerdere rondes over en rond het terrein van het zwembad. ’s Middags zijn er twee afstanden voor de jeugd (van 8 t/m 15 jaar), ’s avonds zijn de senioren (16+) aan de beurt. Zo aan het begin van de zomer, is het evenement een goede gelegenheid om eens een kijkje te nemen in het Openluchtbad, dat dan net weer geopend is. Daarnaast is de zwemloop een mooie laagdrempelige kans om kennis te maken met de triathlonsport. En wie weet, een eerste stap in de voorbereiding voor de triathlon, die in september bij de Milligerplas wordt georganiseerd.

Voor kinderen van 8 jaar en ouder (geboren in 2010 of eerder) zijn de afstanden 100 m. zwemmen en 1 km. lopen. Zij starten om 17.00 uur.
Voor kinderen van 12 jaar en ouder (geboren in 2006 of eerder) zijn de afstanden 200 m. zwemmen en 2 km. lopen. Deze serie start om 17.30 uur.
’s Avonds vanaf 19.00 uur kan iedereen van 16 jaar en ouder (geboren in 2002 of eerder) meedoen aan de zwemloop over 500 m. zwemmen en 5 km. hardlopen. Inschrijven kan via www.mijninschrijving.nl. Na-inschrijving op de dag kan alleen als de series nog niet vol zitten. Meer informatie over de zwemloop staat op www.terp3.nl/zwemloop.

Triathlonvereniging Triade en zwemvereniging ZV44 organiseren op zondag 6 mei een speciale zwemclinic voor de jeugd. Deze training is een ideale voorbereiding voor de zwemloop. Opgeven kan via jeugd@tvtriade.nl en meer informatie is te vinden op www.tvtriade.nl.

Zoals elk evenement kan ook de organisatie van de zwemloop niet zonder vrijwilligers. De organisatie zoekt vooral nog vrijwilligers om baantjes te tellen en zwemtijden te noteren. Maar bijvoorbeeld ook om te helpen bij de aanmelding, op het loopparcours en bij de finish. Wil je graag meehelpen om de zwemloop tot een succes te maken? Meld je dan aan via info@terp3.nl.

Artikel delen:

Reageer