Marten Eibrink tribune geliefd bij de fanatiekelingen

Voor aanvang van de bouw van het nieuwe FC Zwolle stadion heeft de club aangegeven de stem van de supporters belangrijk te vinden. De club heeft daarom samen met een aantal supporters een klankbord in het leven geroepen, een groepje supporters die op bepaalde gebieden aangaande supporterszaken hun menig en ideeën mogen in brengen.

Inmiddels is klankbordgroep voor het nieuwe stadion alweer twee keer bijeen gekomen. Samen met FC Zwolle is een groot aantal onderwerpen besproken, één van deze zaken is de Vakindeling van  tribunes. FC Zwolle heeft een voorstel gemaakt voor de indeling van vakken voor de nieuwe tribunes. Deze wordt voorgelegd aan de klankbordgroep. Het voorstel heeft de volgende inhoud: uitgangspunt is dat de verschillende vakken worden aangeduid met een nummer en de verschillende ingangen aan de buitenzijde van het stadion worden aangeduid met letters. Bij elke trap op de tribune begint een nieuw vak. Hierdoor krijg je veel vakken (handig en goed voor toekomstige prijswijzigingen en voor de veiligheid). Meerdere vakken samen krijgen dezelfde prijs. Er moeten namelijk niet te veel verschillende prijzen komen. De fanatieke aanhang van FC Zwolle wordt het liefst terug  gezien op de Marten Eibrink tribune. Het volledige verslag kunt u hier lezen. 


Momenteel zit de meest fanatieke aanhang nog aan het begin van de Oost-tribune

Artikel delen:
Reacties 36
 1. Wel lachen.
  Ze gaan de vakken aangeven met letters en cijfers. De fanatieke aanhang komt op de Marten Eibrinktribune!
  Zie het al voor me na een wedstrijd tegen de egels kop in de Stentor;
  ME ontzet ME-tribune! ;D


  ⚠️ Meld

 2. Klankbordgroep komt 1 keer in de maand bij elkaar,en dit al bijna een jaar lang,dus die 2 keer gaat niet op.
  __________________________

  Admin:

  Deze info komt van FC Zwolle zelf, we mogen er dus vanuit gaan dat het juiste informatie is.  ⚠️ Meld

 3. Haha, daar zit een lekkere persvoorlichter dan bij de plaatselijke FC:

  Admin:

  Deze info komt van FC Zwolle zelf, we mogen er dus vanuit gaan dat het juiste informatie is.

  Trouwens “Klankbordgroepen?!” PRAAT ME ER NIET VAN!


  ⚠️ Meld

 4. Figuurlijk ophangen, de vertegenwoordiger van een club waar zoveel mensen fan van zijn, die willens en wetens liegt of tenminste één en ander verdraaid! Wie kun je dan nog vertrouwen in deze wereld? Als ie dat van zijn sjef MOET. Wou ik dat werk niet eens doen.


  ⚠️ Meld

 5. En de plaatselijke h*ernalistiek krijgt daar geen vinger achter? 😮 😮
  Toevallig ken ik er 3, die regelmatig over Zwolle schrijven en 1 van “Oost”. Als ze weten dat er niet altijd de waarheid wordt gesproken en dat toch opschrijven of verkondigen via “Oost”. Zijn ze hypocriet, niet integer en hebben ze waarschijnlijk wat van de FC nodig! Als dit BELEID is…….is het allemaal nog erger. Mijn collega is persvoorlichter bij Emmen, zal eens vragen of zij de waarheid wel eens verdraaid heeft om Emmen bijv. goed uit te laten komen.


  ⚠️ Meld

 6. @Natascha, helaas heb ik (maandag al niet meer in S.hagen) geen kaartje kunnen krijgen voor die overwinning op de Egels >:( Bij het afscheid van de markante Jaap Stam zal ik echter wel zijn ;D Nog ff een leuk potje van de FC uitzoeken waar wat op het spel staat. Laatste periode of zo 😉


  ⚠️ Meld

 7. Goed idee, er moeten meer achterkanten open worden gegooid 😉 Sorry hoor, foute mannen-humor. Nee, ik vind het wel jammer. De derby is natuurlijk altijd gaaf; zeker als je zo hoog staat en er tot een paar weken geleden louter positieve verhalen rondzongen. Wilde het wel eens zien. Nou ja, ga wel een andere interessante wedstrijd mee. Voor een normale wedstrijd moet het volgens mij geen probleem zijn kaartjes te krijgen.

  PS: ben je niet al te teleurgesteld over Feyenoord?

  Goed bericht voor Ajax en Feyenoord:
  Blatter: Er mogen 6 5 buitenlanders (maximaal) spelen.

  Nog niet zo gek, er is ook een tijd geweest dat er een soortgelijke regel was. JC is ook voor: zsm invoeren al kon dat toen volgens mij niet ivm Europese regelgeving (vrij verkeer van arbeiders oid).

  Als het doorgaat wel superl*llig voor PSVouw
  Starten tegen Ajax met één Nederlander.
  Die misschien nog wel gewisseld is ook


  ⚠️ Meld

 8. Admin:

  Deze info komt van FC Zwolle zelf, we mogen er dus vanuit gaan dat het juiste informatie is.

  Dat heb ik ook gelezen,maar aangezien ik zelf in die groep zit,kan ik zeggen dat we veel vaker bij elkaar komen dan die 2 keer.

  ______________________________
  Admin:

  Prima, dan bedoelde FC Zwolle misschien voor de tweede keer dit jaar.


  ⚠️ Meld

 9. Nee Dick ben niet al te teleurgesteld over Feijenoord, hadden ze maar niet als een krant moeten voetballen, eigen schuld dikke bult dus 😉

  Kijk als FCZ nou zondag per ongeluk verliest, dan ben ik er een week ziek van, als het niet langer is…. >:( :'(


  ⚠️ Meld

 10. @Sch Het niet verkopen van seizoenkaarten op de hoofdtribune heeft te maken met het feit dat die alleen beschikbaar zal zijn als zijde sponsor bestuur en spelers(vrouwen) tribune dus GEEN vrije dan wel seizoenkaart verkoop op deze tribune.


  ⚠️ Meld

 11. Zwolle-middenvelder Jongsma bezorgt Antillen zege
  07 februari 2008

  Het nationale voetbalelftal van de Nederlandse Antillen is de kwalificatie voor het wereldkampioenschap woensdag begonnen met een 1-0-zege op Nicaragua. Kersvers bondscoach Leen Looyen (foto) zag FC Zwolle-speler Anton Jongsma na een kwartier de enige treffer maken. Eind maart is de return op de Antillen. De winnaar van de tweestrijd speelt in de volgende ronde tegen Haïti.

  Looyen, die ook hoofd scouting is bij NEC, heeft een contingent spelers uit de Nederlandse competities geselecteerd, waaronder Robin Nelisse van FC Utrecht.
  8) 8) 8)


  ⚠️ Meld

 12. 😀 Wordt idd tijd voor vernieuwing: het gejatte “You’ll never walk alone” en het vooroorlogse, foute “hand in hand” mogen wel eens wat opgepimpt worden 😉


  ⚠️ Meld

 13. ‘Hand in hand’ fout??? Leg eens uit…

  Een lied dat ?cht fout is is het welbekende “Ik ben een Zwollenaar”, want dat is gebaseerd op het ‘Horst Wessel lied’.  ⚠️ Meld

 14. O ja, en van wie zou het ‘You never walk alone’ dan gestolen zijn?

  De echte ‘liedjesdieven’ huizen toch echt in Amsterdam, want ‘De herdertjes lagen bij nachte’ is toch echt een PEC Zwolle lied van oudsher. 😉


  ⚠️ Meld

 15. Zag toevallig wat op tv over Japan. Daar willen ze perse nog cd’s van artiesten kopen! Downloaden is namelijk “jatten” van je favoriete artiest; dat doe je niet.


  ⚠️ Meld

 16. @ Larry; Heb jij nooit gehoord (weet niet of dat waar is, maar misschien kan Bertus er nog ff in komen ;)) dat “Hand in hand” in een foute tijd met foute intenties is gecomponeerd?


  ⚠️ Meld

 17. @ Larry: is dit waar??????

  Een lied dat ?cht fout is is het welbekende “Ik ben een Zwollenaar”, want dat is gebaseerd op het ‘Horst Wessel lied’.

  Vind het wel mooi. Zou mij niet verbazen als ik precies hetzelfde over “Hand in hand” heb gehoord. Maar ja, dat klok en de klepel verhaal ken je wel he. Bovendien ben ik bijzonder blij dat ik dat “Horst Wessl-lied” niet ken. Heb ook niet het gevoel dat ik wat mis. Vind die Duitse taal nixxx, behalve in liedjes als “Jeany” en “Marmor, stein und eisenbricht” 😀


  ⚠️ Meld

 18. Anti-kwetsende spreekkoren
  Haha Larry, daar maak je het wel heel erg bond mee. Liverpool IS natuurlijk “You’ll never walk alone”. Maar vwb ‘De herdertjes lagen bij nachte’ weet John misschien wel stichtelijk te melden waar de auteursrechten oorspronkelijk liggen. 😉 Trouwens ik was eens bij Nederland-België in de Kuip. Nederland werd (geloof ik) voor WK Mexico uitgeschakeld door een doelpunt van Grun. Maar eigenlijk door de zeer vroege rooie kaart in de 1e wedstrijd voor Willem Kieft.
  Maar zeer veel supporters zongen “Ik ben op zoek, ik ben op zoek, ik ben op zoek naar Ludo Koek”……………De international van België was vlak daarvoor tragisch omgekomen………… Nog nooit zoveel schaamte in een voetbalstadion gekend!

  Beschamend vind ik trouwens ook: als de lente komt dan gooien wij, bommen op rotterdam en wie niet springt die is een jood. Nou ik voel me geen held, maar knappe jongen of meisje die mij aan het springen krijgt.

  Wat ik zeggen wil, ik heb het zelf eens met succes ( halve finale EK’88 ) proberen op te stoken. Het is zo makkelijk en zo nep stoer om met provocerend geschreeuw zoveel mogelijk mensen mee te krijgen…..Ik (en iedereen mag ook daar van vinden wat ie wil gelukkig) vind het zielig en wat mij betreft grensoverschrijdend.
  Volgens mij is er ook nog nooit ingegrepen tegen te ver gaande spreekkoren. Erg jammer! Heb net antwoord trouwens over een vraag over de voetbalwet van mijn favo politieke partij:

  Geachte heer….,

  Hartelijk dank voor uw bericht. Tot mijn grote spijt hebben wij niet eerder
  op uw e-mail gereageerd, waarvoor onze excuses.

  De voetbalwet is nog in behandeling. Het ligt nu bij de Raad van State.
  Nogmaals ons dank voor je belangstelling.

  Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

  Met vriendelijke groet,
  K.vd M.
  ======
  Natuurlijk heb ik wel weer gereageerd met de vraag wanneer we de wet dan eindelijk bij benadering kunnen verwachten.  ⚠️ Meld

 19. Eerst wat hoort wel en dan wat zeker niet bij de voetbal
  Bedankt voor de recearch Larry. Liverpool kwam er toch wel als eerste club mee? Ze hebben het toch ook vereeuwigd in hun “toegangspoort” oid?

  Was er nog 1 vergeten in mijn opsomming; waar ik me ook mateloos aan stoorde was “Hamas, hamas alle joden aan het …” en dit sisssss geluiden of die oerwoudgeluid TE WALGELIJK VOOR WOORDEN!


  ⚠️ Meld

 20. Een beetje laat misschien, maar You’ll never walk alone is inderdaad bekend geworden door gary & the pacemakers. saillant detail is wel dat Gerry Marsden van huis uit Everton supporter was.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.