Doe mee(r) met een boek…

Zaterdag 16 februari organiseert Bibliotheek Zwolle in het kader van de themamaand “Opvoeden” een “Doe mee(r) met een boek”-activiteit in Bibliotheek Zwolle-Zuid en Bibliotheek Zwolle Centrum. Daarbij staat het Prentenboek van het Jaar “Kleine muis zoekt een huis” van Petr Horacek centraal.

Vanuit haar holletje ziet Kleine Muis een knots van een appel liggen. Jammer genoeg is de appel veel te groot voor haar huisje, dus gaat Kleine Muis op zoek naar een groter onderkomen. Ze klopt bij al haar dierenvriendjes aan, maar niemand heeft plaats voor haar. Onderweg neemt ze zo nu en dan een lekker hapje appel, want van huizen zoeken word je hongerig. Net als Kleine Muis aan het einde van de dag de moed op wil geven, vindt ze toch nog een ideaal holletje waar zijzelf én haar appel (of wat er nog van over is) precies in passen. Oplettende kleuters zal het holletje bekend voorkomen..<?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en sociale vaardigheid. Ann Kampen weet met haar jarenlange ervaring als muziekconsulente als geen ander kinderen te boeien met muziek en spel rondom boeken. Zij laat kinderen (én hun ouders) ervaren dat in en met een boek veel te beleven is.

Kinderen van 3 tot en met 6 jaar zijn met hun ouders van harte welkom van 10.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Zwolle-Zuid. In Bibliotheek Zwolle Centrum kunnen de kinderen van 13.30 tot 14.30 uur genieten van prentenboek en muziek. Kaartjes à € 5,00 (niet-leden) en € 3,50 (all-in pas) zijn vanaf heden verkrijgbaar. Om teleurstelling te voorkomen, wordt aangeraden (telefonisch) kaartjes te reserveren.

Artikel delen:

Reageer