Burgemeester opent nieuw plein basisschool Smaragd - Foto: Lineke Mook
Foto: Lineke Mook

Burgemeester opent nieuw plein basisschool Smaragd

Zwolle – Trampolines, een klimboom, heerlijke hangmatten en een waterspeelplaats met pomp en kliedertafel. Dat zijn zo maar een paar onderdelen van het nieuwe schoolplein van basisschool Smaragd in Dieze, dat op donderdag feestelijk werd geopend door Burgemeester Meijer.

Nog geen jaar geleden bestond dit plein bijna alleen uit tegels. Dankzij de inzet van veel ouders, aangestuurd door een enthousiaste pleinwerkgroep, kon het groene schoolplein in korte tijd worden gerealiseerd. ‘Het is echt hartverwarmend wat hier in korte tijd door de ouders is neergezet,’ vertelt schooldirecteur Jaap Kaspers: ‘Met man en macht is gewerkt en we zijn heel erg blij met het resultaat. Prachtig om dit met de hele school samen te doen!’

Verschillende onderdelen van het plein werden gesponsord door bedrijven en organisaties. Zo schonk Stichting Het Hervormd Weeshuis de waterspeelplaats en kreeg de school van Renault-dealer Oving een prachtig auto-oplaadstation voor het kleuterplein cadeau. Via een sponsorloop en andere activiteiten haalden de leerlingen zelf ook veel geld op.

Het groene plein werd vanmiddag door Burgemeester Meijer officieel geopend. Op deze zelfde dag vierde de school de afsluiting van het jaarlijkse schoolproject én de Koningsspelen. Driedubbel feest dus!

De ruim 250 leerlingen genieten zichtbaar van de nieuwe speelmogelijkheden. Er wordt naar hartenlust gezwaaid, gesprongen en gerend. In het ontwerp is ook rekening gehouden met kinderen die juist even de rust willen opzoeken of gezellig willen kletsen. Loes de Man uit groep 3 vertelt stralend: ‘Op de renbaan kun je lekker hard kan rennen en in het doolhof kun je samen tikkertje doen. Eigenlijk vind ik alles gewoon heel erg leuk.’ Dat was precies de bedoeling: een groener, gezelliger, gezonder en uitdagender plein voor eindeloos speelplezier. Laat die zomer nu maar komen!

Artikel delen:

Reageer