PvdA vraagt opheldering over Kop van Voorst

PvdA vraagt opheldering over Kop van Voorst

Zwolle –  In de buurten Holtenbroek en Stadshagen is onrust ontstaan over de ontwikkelingen op de Kop van Voorst. Dit schiereiland tussen het Zwarte Water en het Zwolle-IJsselkanaal is een bijzonder en historisch stuk natuur, midden in Zwolle. Het voormalig terrein van bouwbedrijf Stiho is verkocht en er vinden nu allerlei graaf- en bouwwerkzaamheden plaats. Op social-media gaat het gerucht dat Scania hier vrachtwagens wil stallen en dat betekent dus ook het vervoer van tientallen vrachtwagens van en naar dit terrein.

PvdA Raadslid Mart oude Egbrink: “Veel mensen zijn geschrokken van deze ontwikkelingen, allerlei struiken, boompjes en planten zijn midden in het broedseizoen verwijderd met alle gevolgen van dien. Daarnaast zorgt bebouwing op dit stuk grond voor minder overzicht over het vaarwater en dat kan leiden tot gevaar voor het scheepvaartverkeer.”

De PvdA wil daarom van het College van B&W weten of deze ontwikkelingen wel volgens het bestemmingsplan zijn en op welke wijze de omwonenden worden betrokken bij deze ontwikkelingen. Het college heeft nu vier weken de tijd om te antwoorden.

 

Foto's 2
PvdA vraagt opheldering over Kop van Voorst
Artikel delen:
Reacties 2
  1. Er zal toch een bestemmingsplan zijn en eventueel is er een vergunning afgegeven. Waarom kan de Gemeente hier niet meteen op antwoorden en moet je vier weken (!!!) wachten op antwoord terwijl de graafwerkzaamheden gewoon doorgaan.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.