Eerste Deltionstudent met Goethe certificaat

“Wie geht’s?” “Sehr gut”, antwoordt Stefan de Jong, student Bedrijfsadministratie, uit Wezep. Stefan heeft namelijk als eerste student van het Deltion College het Goethe certificaat behaald. Hij heeft hiervoor examen gedaan op het Goethe Instituut in Amsterdam.

De Raad van Europa heeft in 1996 het ‘Gemeenschappelijk Europees referentiekader Moderne Vreemde Talen’ opgesteld met als doel de talenkennis en –opleidingen in de landen van de Europese Unie vergelijkbaar te maken. Het Goethe certificaat voldoet aan deze eisen en is hiermee internationaal erkend. Er zijn drie hoofdniveaus: A voor Basisgebruiker, B voor Onafhankelijk gebruiker en C voor Vaardig gebruiker. Deze hoofdniveaus zijn opgedeeld in twee subniveaus (1 en 2). Voor elk subniveau zijn doelstellingen vastgelegd voor luisteren, lezen, spreken en schrijven. Dankzij dit systeem heeft een Nederlandse student als Stefan met certificaat A2 Duits hetzelfde niveau als een Spaanse student die bijvoorbeeld in Barcelona examen heeft gedaan.

Studenten van Deltion krijgen les in het Deltion Talencentrum. Afhankelijk van de opleiding zijn er één, twee of zelfs drie vreemde talen te volgen. Iedere student kan op zijn eigen niveau lessen volgen en examen doen. In juni gaan meer studenten van verschillende opleidingen het Duitse examen doen in Amsterdam.

Artikel delen:

Reageer